Η Julia Roberts δίπλα σε μαθήτριες & μαθητές για τα LGBT δικαιώματα

03/05/2017
από

Η διάσημη ηθοποιός στέκεται δίπλα σε μαθήτριες και μαθητές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των LGBT ατόμων, απέναντι στις πρόσφατες πολιτικές που σχεδιάζει ο Trump.

Η Julia Roberts υποστηρίzει τον αγώνα μαθητριών και μαθητών από το Μισσούρι για την προστασία της LGBT νεολαίας στα σχολεία της πολιτείας.

Photo by Jonathan Leibson/Getty Images for GLSEN

Ο Miguel Johnson, ένας 16χρονος μαθητής από την πόλη του Αγίου Ιωσήφ, έγινε πρεσβευτής του GLSEN κι εμφανίστηκε στα βραβεία GLSEN Respect για να μιλήσει για τη διατήρηση της προστασίας των LGBT υπό το φως της προεδρίας του Trump.

Ο Johnson ανέβηκε στη σκηνή με την Julia Roberts για να μιλήσει για τη δική του δυσκολία στον αγώνα για την ισότητα στην πόλη του.

Είχα την ευχαρίστηση να παραστώ με τον Miguel στα βραβεία GLSEN Respect κι ο ίδιος, όπως όλοι οι μαθητές κι οι μαθήτριες που συναντώ εκεί, είναι έξυπνος, ευγενικός κι απίστευτα ικανός να ζήσει ανοιχτά κι ειλικρινά τη ζωή του σε τόσο μικρή ηλικία“, εξήγησε η Roberts.

Ως γονέας, θέλω όλοι οι μαθήτριες κι οι μαθητές να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένες/οι στο σχολείο και στέκομαι δίπλα στον Miguel και στις trans μαθήτριες/μαθητές ολόκληρης της χώρας. Είστε αγαπημένες/οι μου!” , πρόσθεσε.

Η ηθοποιός συνέχισε αναφερόμενη στον Πρόεδρο:

Πριν εκλεγεί ο Trump, ανέφερε πάντοτε ότι ήταν μαζί με την νεολαία για τα LGBTQ δικαιώματα, επειδή όλες κι όλοι αξίζουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Στη συνέχεια όμως, μετά την εκλογή του, το πήρε πίσω, κάπως έτσι: «Έκανα πλάκα, είπα ψέματα» .

Ο μαθητής εξήγησε, ότι η στάση του Trump απέναντι στα θέματα της ΛΟΑΤ κοινότητας είχε αρνητική επιρροή στη μικρή πόλη του. Ωστόσο, ο ίδιος εξακολουθεί να προσπαθεί για να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή των συμμαθητριών/τών του και να ενθαρρύνει όλες/όλους στην πόλη να μην «επιστρέψουν πίσω στο χρόνο» :
Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω τι μπορώ να κάνω για να νιώθω καλά και πώς να κάνω τους φίλους μου και τους συμμαθητές μου να είναι εντάξει κι ειλικρινά δεν έχω απάντηση. Δεν υπάρχει εύκολη λύση, ειδικά όταν το άτομο με την περισσότερη δύναμη ανακατεύει τα πράγματα.
Πρόσθεσε τέλος, ότι η προοδευτική σκέψη είναι καθοριστική για να εκπληρώσει το στόχο του:

Πρέπει να είμαστε προοδευτικοί. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν, ότι αυτά τα πράγματα επηρεάζουν τους ανθρώπους, που γνωρίζουν κι ενδιαφέρονται. Έτσι ελπίζω, ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν και μιλάνε, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα ξεκινήσουν να συνειδητοποιούν, ότι αυτό τους επηρεάζει.




Δες και αυτό!