Άνδρας έβαλε φωτιά στον εαυτό του όταν έπιασε τον σύντροφό του με γυναίκα

02/05/2017
από

40χρονος gay άνδρας αυτοπυρπολήθηκε όταν βρήκε τον σύντροφό του με μια γυναίκα. Διηγείται την ιστορία του όσο βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο.

Την αφήγηση κατέγραψε η ακτιβίστρια Linda Baumann για το gaystarnews. Στη Ναμίμπια της Νότια Αφρικής η ομοφυλοφιλία των ανδρών ποινικοποιείται, αλλά ο νόμος δεν εφαρμόζεται κανονικά.

Ο Kasera κι ο Dandu (τα ονόματα έχουν αλλάξει, για να προστατεύσουν την ταυτότητά τους) ήταν μαζί για 5 χρόνια, όμως ο 32χρονος Dandu δεν αυτοπροσδιοριζόταν ως gay.

Ο Kasera βρίσκεται σήμερα στο νοσοκομείο με επιδέσμους που καλύπτουν το κεφάλι, τα χέρια και μέρος του προσώπου του: «Ήμουν στο νοσοκομείο από τις 14 Απριλίου. Τη συγκεκριμένη ημέρα περίμενα να έρθει στο σπίτι ο σύντροφός μου, καθώς είχε μέρες να φανεί. Οι μέρες όμως περνούσαν και δεν είχε έρθει σε επαφή μαζί μου ούτε είχε περάσει από το σπίτι. Έτσι, αποφάσισα να πάω εγώ στο σπίτι της μητέρας του για να δω αν ήταν καλά, μιας και δεν μπορούσα να τον βρω ούτε στο τηλέφωνο.


Γιατί ο Kasera αυτοπυρπολήθηκε;

Η οικογένεια του Dandu ήταν ενάντια στη σχέση τους. Όταν ο Kasera έφτασε στο σπίτι της μητέρας του Dandu και τη ρώτησε αν ήταν εκεί ο σύντροφός του, η μητέρα του Dandu του είπε:

«Δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί σου. Είναι με την κοπέλα του στο δωμάτιό του. Σου έχω πει εδώ και χρόνια ν’ αφήσεις το παιδί μου ήσυχο, που του μαθαίνεις αυτά τα moffie* πράγματα» .

O Kasera έτρεξε μέχρι το υπνοδωμάτιο και να δει μόνος του. Τότε, ανακάλυψε ότι ο Dandu ήταν με μια γυναίκα. Ο Dandu πετάχτηκε και φώναξε στον Kasera να φύγει. Ο Kasera θυμάται ότι:

«Εκείνη τη στιγμή βγήκα έξω τρέχοντας και πήγα στο πιο κοντινό πρατήριο καυσίμων κι αγόρασα βενζίνη και σπίρτα. Επέστρεψα αμέσως πίσω στο σπίτι του Dandu κι εκεί, στο δωμάτιό του, αρχίσαμε να μαλώνουμε. Τον ρώτησα γιατί με απάτησε; Στάθηκε εκεί και με κοίταζε αλαζονικά. Εκείνη ήταν η στιγμή που αποφάσισα να λουστώ με βενζίνη και να ανάψω ένα σπίρτο εκεί όπως στεκόμουν. Έτσι, κατέληξα στο νοσοκομείο.


Εγκαταλελειμμένος στο νοσοκομείο

Νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά τώρα αισθάνεται πολύ καλύτερα: «Όλα αυτά τα χρόνια ο Dandu υπήρξε ο αγαπημένος μου σύντροφος, παρόλο που είχε την τάση να ελέγχει τις κινήσεις μου, τα χρήματά μου και τη σχέση μου με τους άλλους ανθρώπους. Όμως πρόσφατα ήταν περίεργος, πιο κτητικός κι ελεγκτικός».

Μιλώντας με δάκρυα στα μάτια του, ο Kasera εξομολογείται:

«Πρέπει να πω ότι δεν μετανιώνω για ότι έκανα, γιατί αγαπώ τόσο πολύ τον Dandu. Αλλά ξέρω ότι ποτέ δεν θα μπορέσω να ξαναδώσω όλο μου το είναι σ’ έναν άνθρωπο. Κι επίσης, δεν θα περάσω οποιαδήποτε άλλη μορφή κακοποίησης από άλλον άνθρωπο ποτέ ξανά. Αυτός (ο Dandu) δεν έρχεται καν να με δει, αφότου με άφησε στο νοσοκομείο. Αισθάνομαι μοναξιά όλο αυτό το διάστημα, δεν έχω κανέναν να εμπιστευτώ ούτε κάποιον να με στηρίζει. Βασίζομαι μόνο στον εαυτό μου, μιας κι η οικογένειά μου επιλέγει πότε θα μου μιλάει και πότε όχι. Το να είμαι στο νοσοκομείο και να μην έρχεται κάποιος να με δει μου ραγίζει την καρδιά» .

Ο Kasera ζήτησε από τους γιατρούς του κρατικού νοσοκομείου της Katutura να δει έναν ψυχολόγο για να τον βοηθήσει με τα συναισθήματά του.

*moffie είναι μια νοτιοαφρικανική λέξη για το “θηλυπρεπή”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!