Αστέρι του μπέιζμπολ κάνει coming out ζωντανά στην τηλεόραση

26/04/2017
από

Να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής, αποφάσισε ένας αθλητής του μπέιζμπολ απ΄τις ΗΠΑ.

Ο λόγος Ryan Jordan Santana, ο οποίος έκανε coming out στους φίλους του και στη μητέρα του, στα πλαίσια της εκπομπής του TLC, This Is Life Live series.

“Zούσα ένα ψέμα όλη μου τη ζωή. Ήμουν τόσο φοβισμένος να το πω ακόμη και στους συμπαίκτες μου. Αλλά δε θέλω να τους λέω ψέματα πια γι΄αυτό το κομμάτι της ζωής μου.”

“Ανέκαθεν ένιωθα ότι δεν μπορούσα να κάνω μιλήσω ανοιχτά και να παίζω μπέιζμπολ. Πίστευα ότι τη στιγμή που θα κάνω coming out, θα τελείωνε το μπέιζμπολ γι’ εμένα. Αλλά δε θα έπρεπε να είναι έτσι. Θα έπρεπε να μπορούσαν να το ξέρουν και να με κρίνουν για την αθλητική μου ικανότητα. Αν είμαι ένας καλός παίκτης στο μπέιζμπολ, αν είμαι ένας καλός συμπαίκτης…”

Ο Ryan παίζει μπέιζμπολ όλη του τη ζωή, αλλά παρέμενε στη ντουλάπα γιατί τόσο το σχολείο του όσο και το κολέγιο του διατηρούσαν στενούς δεσμούς με την εκκλησία.

Όταν μάλιστα άκουσε κάποια ομοφοβικά σχόλια στα αποδυτήρια, ανησύχησε πολύ για το πως θα αντιδρούσαν οι συμπαίκτες του. Ευτυχώς, όμως, όλα πήγαν καλά.

Ένας απ΄αυτούς του απάντησε: “Δεν αλλάζει τίποτα στη φιλία μας!”. Ενώ ένας άλλος, αρκετά συγκινημένος, του είπε: “Ήταν πολλά για πρωί Δευτέρας. Αισθάνομαι άσχημα που σε έκανα να αισθανθείς λιγότερος ως άνθρωπος. Δεν έπρεπε να περάσεις αυτό. Πρέπει να βάλω τον εαυτό μου στα παπούτσια σου…”

Μετά την αποκάλυψη, η μαμά του Ryan μίλησε κι αυτή για το πως αισθάνεται, εξηγώντας πως τον αγαπά, ανεξάρτητα απ΄το οτιδήποτε.




Δες και αυτό!