Κάποιος έδεσε έναν σταυρό σ’ έναν gay δρόμο της Νέας Υόρκης – δείτε τι έγινε μετά

26/04/2017

Τη Μεγάλη Παρασκευή, ένας μυστηριώδης γιγάντιος σταυρός εμφανίστηκε στην gay περιοχή (Gay Street) του Greenwich Village της Νέας Υόρκης. Ο σταυρός, μάλιστα, ήταν δεμένος με αλυσίδα στην είσοδο ενός διαμερίσματος.

Τις επόμενες 9 μέρες, ο ιδιοκτήτης του σταυρού θα επέστρεφε για να τον δέσει σ’ άλλα σημεία του δρόμου, κάνοντας δύσκολο για τον κόσμο να τον μετακινήσει.

“Για να είμαι ειλικρινής, είμαι Χριστιανός κι ο σταυρός συμβολίζει την αγάπη, την ειρήνη και την ελπίδα. Και ήταν ξεκάθαρο ότι ο ιδιοκτήτης του σταυρού δε μοιράζεται αυτές τις αξίες”, δήλωσε ο Micah Latter, που πρώτος βρήκε τον σταυρό δεμένο στην είσοδο του σπιτιού του. “Οποιαδήποτε κι αν είναι η πρόθεση αυτού του ανθρώπου, χάθηκε στη μετάφραση. Η πράξη του ήταν ενοχλητική και ανούσια”.

Ο Latter ανέβαζε καθημερινά φωτογραφίες με τον σταυρό στο Instagram, ζητώντας τη βοήθεια των αρχών για να τον μετακινήσει. Χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, είχε μια ιδέα. Γιατί να μη μετατρέψει τον σταυρό σε σύμβολο αγάπης κι αποδοχής;

Την περασμένη, λοιπόν, Κυριακή ο Latter κι άλλα άτομα απ΄την περιοχή συγκεντρώθηκαν κι έβαψαν τον σταυρό στα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου. Ήπιαν, μάλιστα, σαμπάνια κι άλλαξαν τις κλειδαριές, ώστε ο ιδιοκτήτης να μην μπορεί να τον μετακινήσει ξανά. Τώρα τον αποκαλούν “σταυρό της αγάπης”.

Για τον Latter και για όσους συμμετείχαν στο βάψιμο, όλο αυτό εξελίχθηκε σε μια εμπειρία υποστήριξης προς την LGBT+ κοινότητα της πόλης.

“Γείτονες κι άγνωστοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον δρόμο, όλοι προσεγγίζοντας το μήνυμα του σταυρού με διαφορετικές οπτικές, αν και όλοι μοιραστήκαμε την ίδια αγάπη κι υποστήριξη για την κοινότητα στην οποία ανήκουμε”, είπε ο Latter στην HuffPost. “Για δύο ώρες την Κυριακή, περαστικοί, τουρίστες, staight ζευγάρια, gay ζευγάρια, παιδιά και γείτονες μοιραζόντουσαν αγάπη, βάφοντας τον σταυρό, μιλώντας μεταξύ τους και πίνοντας σαμπάνια. Ήταν ένα μαγικό απόγευμα στη Νέα Υόρκη.”

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!