Αθώος ο Μητροπολίτης Μαντινείας για τις ομοφοβικές του δηλώσεις

20/04/2017
από

Στο αρχείο τέθηκε τελικά η υπόθεση εις βάρος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρου, ο οποίος σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης είχε τονίσει, ότι λυπάται αυτούς που ψήφισαν, ενώ θα μπορούσαν να διευκολύνουν αυτούς τους ανθρώπους με άλλον τρόπο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του εκκλησιαστικού περιοδικού «Ο Σωτήρ», τόσο η Εισαγγελία Τριπόλεως όσο και η Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν και με σχετικές αποφάσεις τους στις 4 Νοεμβρίου και 22 Δεκεμβρίου 2016 αντίστοιχα, έθεσαν στο αρχείο την υπόθεση, με το σκεπτικό ότι «ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα με την τοποθέτησή του εκείνη, σύμφωνη κατά πάντα με την αλήθεια της πίστεως, που ως Ορθόδοξος Ιεράρχης οφείλει να διαγγέλλει».

Ο Μητροπολίτης είχε βρεθεί υπόλογος για τις δηλώσεις που είχε κάνει τον Δεκέμβριο του 2015, με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης στη Βουλή. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες απ΄αυτές:

“Οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι της ανωμαλίας, που καταδικάζονται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας».

«Η Εκκλησία ακολουθεί τον νόμο του Θεού και την κατάσταση της φύσεως. Ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται…»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!