17χρονος καταδικάστηκε για επίθεση σε τρανς άνδρα στην Αγγλία

20/04/2017
από

17χρονος Βρετανός έφηβος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση για επίθεση και ληστεία σε βάρος τρανς άνδρα.

Το περιστατικό έχει ως εξής: Το 40χρονο θύμα περπατούσε στον δρόμο στις 25 Ιουλίου την περασμένη χρονιά όταν τον προσέγγισε μία μικρή ομάδα ανδρών. Στην αρχή του επιτέθηκαν λεκτικά χρησιμοποιώντας τρανσφοβικές κι άλλες εκφράσεις. Ένας τον χτύπησε στο πρόσωπο με μπονιά, οπότε την επόμενη στιγμή βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος. Ο Thorpe έκλεψε το κινητό. Κάποιος άλλο του πήρε το πορτοφόλι. Το θύμα μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Stoke Mandeville, με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι, σπασμένη μύτη και μια πληγή στο μάγουλό του.

Owen Wise

Ο Wise κι ο Thorpe συνελήφθησαν στις 28 Ιουλίου του 2016 και καταδικάστηκαν την επόμενη μέρα. Ο 17χρονος Owen Wise κι ο 21χρονος Michael Thorpe καταδικάστηκαν από το δικαστήριο της Aylesbury – μιας πόλης 30 μίλια βόρεια από το Λονδίνο. Ο Wise καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης κι ο Thorpe σε 2 χρόνια και 3 μήνες φυλάκισης.

Ο Ερευνητής Ντετέκτιβ της τοπικής Αστυνομίας Bruce Wilson δήλωσε: “Ήταν μία απρόκλητη επίθεση εναντίον ενός άνδρα, λόγω της διάκρισης βάσει της ταυτότητας φύλου του με κίνητρο το μίσος. Το περιστατικό είχε σημαντική επίπτωση και μακροχρόνιο αντίκτυπο στη ζωή του θύματος – όχι μόνο σε σωματικό επίπεδο, αλλά και σε ψυχολογικό.

Ο ανώτερος εισαγγελέας Kaviraj Choolun περιέγραψε τον Wise ως ένα σαφώς «εξαιρετικά βίαιο και επικίνδυνο άτομο» και δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει αυτό που συνέβη στο θύμα, αλλά ελπίζουμε, ότι οι αποφάσεις κι οι σημερινές καταδίκες θα του φέρουν τουλάχιστον μια μικρή αίσθηση, ότι η δικαιοσύνη επιτέλεσε το έργο της. Ελπίζουμε επίσης ότι το θύμα, που έχει δείξει μεγάλο θάρρος σ’ όλη αυτή τη διαδικασία, θα συνεχίσει την ανάρρωσή του. Οι σκέψεις μας είναι πολύ μαζί του αυτή τη στιγμή.”




Δες και αυτό!