Το coming out της ανώτατης αξιωματικού της αστυνομίας του Λονδίνου

19/04/2017
από

Είναι η 1η γυναίκα και το 1ο LGBT άτομο που έχει τον βαθμό της στην υπηρεσία της αστυνομίας του Λονδίνου.

Η ανώτατη αξιωματικός της αστυνομίας του Λονδίνου σε πρόσφατη συνέντευξή της στην Evening Standard αποκάλυψε διακριτικά, ότι διατηρεί ομόφυλη σχέση. Τον Φεβρουάριο η βασίλισσα όρισε την Cressida Dick ως τη νέα Ανώτατη Εντεταλμένη Αξιωματικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Η Cressida Dick είναι η πρώτη γυναίκα που παίρνει αυτό το αξίωμα από τότε που δημιουργήθηκε το 1829. Τώρα είναι και το 1ο άτομο από την LGBTI κοινότητα που έχει το ίδιο αξίωμα.

Η σύντροφός της Helen είναι επίσης αστυνομικός. Εργάζεται σε έναν «πολυσύχναστο νοτιοδυτικό Δήμο του Λονδίνου» ως επιθεωρήτρια της ομάδας απόκρισης, σύμφωνα με τη Standard.

Η Dick διορίστηκε στη νέα της δουλειά από τη Βασίλισσα κατόπιν σύστασης του Υπουργού Εσωτερικών Amber Rudd. Ο Rudd κι ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan εντυπωσιάστηκαν από το όραμα της Dick για το Met, που επικεντρώνεται στο άνοιγμα και τον εκσυγχρονισμό.

Πέρασε δύσκολα, βέβαια, μέχρι να καταφέρει με αφοσίωση και σκληρή δουλειά να φτάσει εκεί.

Στις 22 Ιουλίου 2005, αστυνομικοί σκότωσαν τον Βραζιλιάνο Jean Charles de Menezes στο σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου Stockwell. Είχε θεωρηθεί λανθασμένα ως ένας από τους κακοποιούς που συμμετείχαν σε μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις στις 21 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης η αστυνομία λανθασμένα αναγνώρισε τον de Menezes ως έναν από τους υπόπτους βομβαρδιστές, τον πυροβόλησε επί τόπου και τον σκότωσε. H Dick ήταν τότε η ανώτερη αξιωματικός της επιχείρησης αυτή.

«Έχω πει πολλές φορές ότι ο θάνατος του Jean Charles ήταν ένα τρομερό, τρομερό λάθος – κάτι που όλοι όσοι ενεπλάκησαν εκείνη τη μέρα λυπούνται γι’ αυτό που συνέβη και κανείς από εμάς δεν μπορεί να βρεθεί στη θέση αυτής της οικογένειας», δηλώνει σήμερα στην Evening Standard, προσθέτοντας ότι«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμά τους να σκέφτονται όσα σκέφτονται και να λένε όσα λένε». Μετά από ποινική δίκη η ίδια κρίθηκε αθώα ευθυνών από επιτροπή για την υγεία και την ασφάλεια κατά της αστυνομίας το 2007.

Η Dick έχει το Αστυνομικό Μετάλλιο της Βασίλισσας για την διακεκριμένη υπηρεσία της.
Την Πρωτοχρονιά του 2015, η Βασίλισσα όρισε τη Dick Διοικήτρια του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE), το 3ο υψηλότερο αξίωμα που μπορεί να έχει κάποιος κάτω από την τάξη των ιπποτών (knight/dame).




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!