Η LGBT νεολαία της Αμερικής δεν περιορίζεται στο δίπολο του φύλου

13/04/2017
από

Η νεολαία της Αμερικής εγκαταλείπει το δίπολο του φύλου γυναίκα-άνδρας και δηλώνει πιο ανοιχτά, ότι ανήκει στην LGBT κοινότητα.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση, που διεξήχθη από την GLAAD για την Αμερική, διαπίστωσε ότι ένα στα πέντε νεαρά άτομα ηλικίας 18-34 αυτοπροσδιορίζονται ως LGBTQ άτομα, σε σύγκριση με το 12% του συνολικού πληθυσμού.

“Σήμερα, η Αμερική είναι πιο ανοιχτή στην αποδοχή, όπως ποτέ άλλοτε. Όταν το 20% των millennials* αυτοπροσδιορίζεται ως LGBTQ άτομο, αυτό από μόνο του είναι αρκετά πρωτοποριακό“, δήλωσε στο BuzzFeed News η Sarah Kate Ellis, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GLAAD. “Αυτό που θέλω να δω είναι να συνεχίσουν να είναι ο αληθινός κι αυθεντικός εαυτούς τους” .

Το εντυπωσιακό όμως είναι, ότι τα άτομα νεαρής ηλικίας έχουν επεκτείνει σημαντικά το λεξιλόγιό τους και δεν περιορίζονται στο δίπολο του φύλου, ενώ το 12% των millennials* τοποθετεί τον εαυτό του ΕΚΤΟΣ του δίπολου, δηλώνοντας είτε transgender είτε gender-nonconforming.

Τα άτομα της LGBT κοινότητας μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν τους πιο παραδοσιακούς δυαδικούς όρους, όπως “gay/λεσβία” ή “άνδρας/γυναίκα”. Οι νεότερες ηλικίες, προτιμούν να χρησιμοποιούν πιο διευρυμένους όρους. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ετικέτες που ξεφεύγουν από αυτές τις παραδοσιακές κατηγορίες (bisexual, asexual, queer κλπ.) έχουν γίνει πιο συνηθισμένες, πιο αποδεκτές και πιο κατανοητές.

Έχουμε δει στο GLAAD εδώ και χρόνια ότι η νεολαία ολοένα και περισσότερο αυτοπροσδιορίζεται εκτός του δυαδικού φύλου – έτσι τα ίδια τα δεδομένα δεν προκαλούν έκπληξη” , δήλωσε η Ellis. “Όμως, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βλέπουμε ότι όλο και περισσότερα νεαρά άτομα αισθάνονται ότι μπορούν ελεύθερα να εκφράσουν το πραγματικό είναι τους” .

 

 

* Millennials: Η γενιά των ατόμων από το 1977 ως και το 1994, που σήμερα είναι μεταξύ 23 και 40 ετών.




Δες και αυτό!