Υπέροχες εικόνες από το 1ο Pride της Ινδίας

12/04/2017
από
BCCL/ Aditya Yadav

Τα μέλη της επιτροπής Awadh Pride οργάνωσαν το 1ο Awadh Queer Pride Parade της Ινδίας στο Lucknow την Κυριακή 9 Απριλίου.

Εκατοντάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους με τις σημαίες του ουράνιου τόξου και με πολύχρωμα μπαλόνια σ’ ένα εορταστικό κλίμα. Τα συνθήματα που ξεχώρισαν ήταν: “Το σώμα μου – Τα δικαιώματά μου!” και “Είμαι Gay και είναι οκ!” , όπου έκαναν πολλούς περαστικούς να σταματήσουν τα οχήματά τους και να βγάλουν φωτογραφίες με το τηλέφωνό τους.

Ξεκινώντας από Sikandarbagh Chauraha, έγινε παρέλαση σε απόσταση το 1,5 χιλιομέτρου, η οποία κατέληξε στο Gandhi Park στην Hazratganj, όπου έγινε party και δόθηκε υπόσχεση να επιστρέψουν την επόμενη χρονιά. Η συμμετοχή ήταν πολλή μεγάλη από τα μέλη της LGBTIA κοινότητας κι όχι μόνο, όπου κατέφτασαν για να συμμετάσχουν από όλη την χώρα.

Ένα άτομο, που ήρθε από την περιοχή Kolkata για να πάρει μέρος στην παρέλαση δήλωσε: “Όταν ερχόμουν περίμενα να είμαστε το πολύ 50 άτομα. Αλλά αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε 200-300 άτομα. Αυτή είναι μία πραγματικά υπερήφανη στιγμή για εμάς.

Ο Ram, ιδρυτής MKO, για την παρέλαση έχει βαμμένο το μούσι του στα χρώματα του ουράνιου τόξου και δηλώνει: “Έβαψα το μούσι σου, ώστε να μπορώ πιο εύκολα να δηλώνω gay χωρίς να χρειάζεται να κρατάω σημαία ή να φοράω κάτι ανάλογο. Ήθελα να έχω κάτι που να είναι δικό μου και να δηλώνει τον λόγο για τον οποίο είμαι εδώ.

Ένας από τους βασικούς διοργανωτές Darvesh Singh Yadavendra με χαρά δηλώνει:
Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τόσο πολύ κόσμο από την κοινότητα να εμφανίζεται στην παρέλαση. Αυτή είναι μία πραγματικά μεγάλη στιγμή υπερηφάνειας για όλες κι όλους μας. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Και δεν ήταν μόνο η LGBTIA που συμμετείχαν στην παρέλαση – ήρθαν και πολλοί straight: «Είμαι εδώ για τον φίλο μου, ο οποίος είναι gay. Σπουδάζουμε στο ίδιο κολέγιο κι είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Ήθελε να έρθω μαζί του σ’ αυτή τη μεγάλη στιγμή στη ζωή του. Έτσι, ακόμη κι αν δεν είμαι gay, θα βρίσκομαι εδώ, ως πολίτης της Ινδίας, για να αγωνιστώ για τα δικαιώματα του φίλου μου» δήλωσε ο Akshat, φοιτητής.




Δες και αυτό!