Κι όμως οι “κόρες της Πομπηίας” ήταν άνδρες

11/04/2017
από

Ως “οι κόρες της Πομπηίας” έγιναν γνωστά τα δύο σώματα που βρέθηκαν να κρατιούνται χέρι- χέρι στην πόλη της Πομπηίας. Τα σώματα τους είχαν καλυφθεί από σκόνη και πέτρα, μετά την έκρηξη του Βεζούβιου, πριν 2.000 χρόνια. Οι ερευνητές για καιρό πίστευαν, πως πρόκειται για τα σώματα δύο γυναικών, πιθανότατα συγγενών. Μάλλον, όμως, έκαναν λάθος.

Μια αξονική τομογραφία αλλά κι εξετάσεις που έγιναν στα σώματα, αποκάλυψαν ότι πρόκειται για δυο αντρικές φιγούρες. Παρόλο που η πραγματική φύση της σχέσης τους δεν μπορεί να είναι γνωστή, οι αναλύσεις έδειξαν ότι σίγουρα δεν ήταν συγγενείς και οι ερευνητές πιθανολογούν ότι ήταν εραστές.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές έκαναν εκτεταμένες δοκιμές στα οστά και τα κόκαλα των θυμάτων και αυτά οδήγησαν στην απίστευτη ανακάλυψη. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι άντρες ήταν μεταξύ 18 και 20 ετών, αν και ο τελευταίος μπορεί να ήταν μεγαλύτερος. Τα σώματα των αντρών ήταν τοποθετημένα έτσι ώστε το κεφάλι του ενός να ακουμπάει στο στήθος του άλλου.

“Όταν έγινε αυτή η ανακάλυψη, ότι δεν ήταν δυο κορίτσια, ορισμένοι μελετητές υποστήριξαν ότι υπήρχε κάποιου είδους συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα στα θύματα, αλλά μιλάμε για υποθέσεις που δεν μπορούν ποτέ να επιβεβαιωθούν. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι δεν ήταν συγγενείς, ούτε αδέλφια, ούτε πατέρας με γιο”, ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Στέφανο Βανακόρε.




Δες και αυτό!