Γονείς ζητούν την απόλυση gay δασκάλου στο Βερολίνο

05/04/2017
από

Δεν θέλουμε να συνοδεύει τα παιδιά μας στην τουαλέτα.

Μια ομάδα γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας στο Βερολίνο ζήτησε να απολυθεί ο gay νηπιαγωγός των παιδιών τους.

Η διαμαρτυρία από τις οικογένειες έγινε σε νηπιαγωγείο στη βόρεια περιοχή της Reinickendorf και το γεγονός έχει κατακλείσει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ειδικά όταν πολλοί Μουσουλμάνοι γονείς, αποφάσισαν να πάρουν τα παιδιά τους από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tagesspiegel, οι γονείς έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τον δάσκαλο, που έρχεται σε «φυσική επαφή» με τα παιδιά τους – ειδικά «όταν τα συνοδεύει στην τουαλέτα».

«Για κάποιους από αυτούς, ένας ομοφυλόφιλος άνθρωπος είναι αυτόματα και παιδόφιλος» δήλωσε ο εν λόγω νηπιαγωγός στην εφημερίδα. Σε απάντηση απέναντι σ’ όλα αυτά, ο δάσκαλος έχει ζητήσει να μεταφερθεί σ’ άλλο σχολείο.

Παρά την επιλογή του να υποχωρήσει όμως, η διοίκηση του νηπιαγωγείου έχει επιλέξει να σταθεί στο πλευρό του, παρ’ όλες τις επιθυμίες των γονέων.

«Έρχονται από έναν διαφορετικό κόσμο» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος, «Αλλά είμαστε στο Βερολίνο, τον 21ο αιώνα αιώνα και δεν επιτρέπεται να το ζούμε αυτό.»

Η Sandra Scheeres, γερουσιαστής για την εκπαίδευση των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), πρόσθεσε: «Δεν ανεχόμαστε τις διακρίσεις. Θέλουμε να αυξηθεί ο αριθμός των ανδρών νηπιαγωγών, έτσι ώστε να γίνουν πρότυπα για τα παιδιά. Ξανά και ξανά, οι γονείς αντιμετωπίζουν τους άνδρες νηπιαγωγούς με καχυποψία.»

Πολλοί έσπευσαν στα social media να υποστηρίξουν τον δάσκαλο με κάποιον από τους υποστηρικτές να γράφει: «Είναι σημαντικό να δείξουμε τα χρώματά μας! Για την ανοχή, για τους εκπαιδευτικούς, τους ομοφυλόφιλους και την LGBT κοινότητα. Μην δίνετε στην ομοφοβία καμία ευκαιρία!»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!