Κλειδί για τα τρανς δικαιώματα στο Πακιστάν: Τεχνολογία & Νέοι Επιχειρηματίες

04/04/2017
από

Ένα trans άτομο από το Πακιστάν διδάσκει τους μελλοντικούς ηγέτες επιχειρήσεων, πώς να γίνουν ακτιβιστές χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.

Η Kami Sid μίλησε σε μία θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων τεχνολογίας και μοιράστηκε τον τρόπο, που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοήθησαν την ίδια να γίνει πιο ορατή.

Η Sid ήταν το πρώτο τρανς μοντέλο του Πακιστάν και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να αλλάξει την αντίληψη για τα τρανς άτομα στην πατρίδα της. Η οργάνωση Aurat Raaj – που χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των γυναικών στο Πακιστάν – διοργάνωσε εκδήλωση στο Καράτσι, σύμφωνα με την Express Tribune.

Η Sid μίλησε στους νέους επιχειρηματίες για την εμπερία της ως τρανς ακτιβίστρια από το 2012 και στόχος της ήταν να διασφαλίσει ότι οι τρανς άνθρωποι, όχι μόνο θα έχουν ίσα δικαιώματα, αλλά θα είναι σε θέση να εισέλθουν στην αγορά εργασίας:

«Δεν αξίζουμε λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο άτομο, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια πλατφόρμα, ώστε να δείξουμε πόσο έμπειρα και ταλαντούχα άτομα είμαστε. Με την όλο και μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μ’ άλλες κοινότητες, τα τρανς άτομα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την αποδοχή του ενός προς τον άλλον στο σύνολο της κοινωνίας. Αυτό μπορεί να γίνει με την απλή αλληλεπίδραση με οποιοδήποτε τρανς άτομο που συναντάτε είτε έξω από το σπίτι σας ή τη στιγμή που περιμένετε στο φανάρι.”




Δες και αυτό!