Gay άνδρας δολοφονείται στα 46α γενέθλιά του στο Μάντισον των ΗΠΑ

03/04/2017
από

Gay άνδρας έπεσε θύμα επίθεση την Ημέρα των Χριστουγέννων του 2011 και δολοφονήθηκε στα 46α γενέθλιά του στο Μάντισον των ΗΠΑ.

Η σωρός του Andrew Nesbitt βρέθηκε στο διαμέρισμά του από τον συγκάτοικό του γύρω στις 4 το απόγευμα. H αστυνομία εξέτασε βίντεο από κάμερες και δήλωσε, ότι το θύμα κι ο δολοφόνος είχαν συναντηθεί κοντά στο διαμέρισμα, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Φαίνεται, ωστόσο, ότι οι δύο άνδρες δεν γνωρίζονταν.

Στοιχεία από κάμερες παρακολούθησης μέσα σε ταξί, καθώς και κοντά στο διαμέρισμα έχουν οδηγήσει στη σύλληψη, με τη κατηγορία του πρώτου βαθμού ανθρωποκτονίας από πρόθεση, του 23χρονου Derrick Anderson.Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν καταλήγουν, ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Η δολοφονία του Nesbitt έρχεται μετά από 6 χρόνια, όταν είχε πέσει και τότε θύμα μιας βάναυσης ομοφοβικής επίθεσης την ημέρα των Χριστουγέννων του 2011. Τότε, του επιτέθηκαν έξω από ένα gay bar, όταν βγήκε έξω να κάνει ένα τσιγάρο. Ο Nesbitt υπέστη πολλαπλά κατάγματα και χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση για να αποσυμφορηστεί το πρήξιμο στο κεφάλι του.

Μία φίλη του, η Kathy Flores είχε δηλώσει στο We Are Green Bay: “Συγγνώμη, αλλά υπάρχει τόσο πολύ μίσος στον κόσμο μας” , ενώ στη συνέχεια ο ίδιος είχε πει: “Κι όμως, μπορώ να σε βεβαιώσω για το γεγονός ότι υπάρχει περισσότερη αγάπη παρά μίσος και πιστεύω ότι η αγάπη θα νικήσει.”

Σήμερα, η Flores, η οποία είναι συνδιαχειρίστρια του LGBTQ Statewide Anti-Violence, θρηνεί για τον φίλο της και μοιράζεται στις παρακάτω σκέψεις:

Μετά την επίθεση του 2011, ο Drew εργάστηκε μαζί μου για να βοηθήσει άλλους να παραμένουν ασφαλείς. Μου σπαράζει την καρδιά να σκέφτομαι ότι υπέστη άλλη μία βίαιη επίθεση και πέθανε από αυτήν. Έχουμε στη σκέψη μας την οικογένειά του και τους φίλους του, που υποφέρουν την απώλεια του Drew, που ήταν ένα αγαπημένο, αξιολάτρευτο και γλυκό άτομο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!