4 μεγάλες Βρετανικές Τράπεζες διευρύνουν τις προσφωνήσεις στα έγγραφα

03/04/2017
από

Μετά την HSBC, άλλες τρεις Βρετανικές Τράπεζες ακολουθούν διευρύνοντας τις προσφωνήσεις στα έγγραφα των πελατών τους.

Η Lloyds Banking Group, η Barclays κι η Royal Bank της Σκωτίας ετοιμάζουν πλάνο για να ενισχύσουν τις πολιτικές συμπεριληπτικότητας στους ομίλους τους.

Η κίνηση αυτή επιτρέπει σε τρανς και non-binary άτομα να μπορούν να αποφύγουν τον στενό προσδιορισμό τους ως “άνδρα” ή “γυναίκα” απαραίτητα, αλλά να χρησιμοποιήσουν το φύλο και την προσφώνηση που επιθυμούν για το πρόσωπό τους.

Εκπρόσωπος της Royal Bank της Σκωτίας δήλωσε στο MailOnline: “Προσπαθούμε να επεκτείνουμε τον αριθμό των διαθέσιμων προσφωνήσεων και τίτλων. Επιπλέον, ζητούμε από τους πελάτες μας και το όνομα μητρός, ως ερώτηση ασφαλείας, ενώ αφαιρέσαμε την ερώτηση για το φύλο στην online διαδικασία κατάθεσης αίτησης.

Στις 31 Μαρτίου η HSBC ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει δέκα νέες προσφωνήσεις, όπως: Mx, Mre, Msr, Sai, Ser και Misc.

Οι LGBTI οργανώσεις Stonewall και Trans•formation καλωσόρισαν την κίνηση, αλλά ο ακτιβιστής Peter Tatchell πιστεύει ότι θα μπορούσε να προκαλέσει γελοιοποίηση.

Η Kimberley Bird, η συμπρόεδρος της Trans•formation είπε στο Gay Star News: «Αν όμιλοι του μεγέθους και της κλίμακας της HSBC είναι σε θέση να μην κάνουν αποκλεισμούς ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι οργανισμοί.»

Ο Tatchell όμως δήλωσε: “Είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι η HSBC δείχνει την ευαισθησία και την υποστήριξη της στους τρανς πελάτες της. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι οι δέκα διαφορετικοί τίτλοι είναι απαραίτητοι. Θα κινδυνεύσουμε να δημιουργήσουμε σύγχυση, παρανόηση, γελοιοποίηση κι αντίδραση. Η προσφώνηση “Mx” είναι η πιο πρόσφατα αναδυόμενη αποδεκτή ως το φύλο. Καλύπτει τα τρανς άτομα και όποιο άτομο δεν αυτοπροσδιορίζεται ως άνδρας ή γυναίκα. Γι ‘αυτ,ό αμφιβάλλω αν οι άλλες εννέα προσφωνήσεις είναι απαραίτητες.

Ο Tatchell πιστεύει ότι τα περισσότερα τρανς άτομα θα είναι ευχαριστημένα με την απλή χρήση του «Κ» και «Κα» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!