Όταν η Πάτρα συνεχίζει να “φωνάζει” για ισότητα

01/04/2017

Με σύνθημα “Η απελευθέρωση δεν θα ‘ρθει με τους νόμους, γκέι, τρανς, λεσβίες βγαίνουμε στους δρομους”, πραγματοποιήθηκε εχθές η πορεία ενάντια στην Τρανσφοβία, την Ομοφοβία και τον Σεξισμό στην Πάτρα.

Το κάλεσμα έγινε από την οργανωτική ομάδα του 2ου Patras Pride, Φεστιβάλ Υπερηφάνειας για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας Ενάντια στην Καταπίεση και τις Διακρίσεις, το οποίο αποφάσισε να μην περιορίσει τις δράσεις της σε μία μόνο ημέρα υπερηφάνειας και διεκδίκησεων.

“Η ομοφοβία, η αμφιφοβία, η τρανσφοβία, ο σεξισμός και κάθε μορφή καταπίεσης συνεχίζουν να στοχοποιούν και να απειλούν τις ζωές μας. Οι κοινωνικές νόρμες που μας θέλουν μέσα σε καλούπια και η συνεχόμενη αναπαραγωγή συγκεκριμένων στερεοτύπων μας καταπιέζουν και μας περιθωριοποιούν. Παρ’ όλα αυτά, ο αγώνας για πρόοδο στα θέματα που αφορούν τα ζητήματα της LGBTQI+ κοινότητας, και όχι μόνο, συνεχίζεται δυναμικά. Έτσι και εμείς παλεύουμε κάνοντας το επόμενο βήμα στο δρόμο της διεκδίκησης των ίσων δικαιωμάτων.”

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Γεωργίου, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, συνεχίζοντας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το επόμενου ραντεβού δίνεται για τις 23 & 24 Ιουνίου στο Μόλο της Αγίου Νικολάου για το 2ο Patras Pride.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!