10 συμβουλές για όλα τα τρανς άτομα εκεί έξω

31/03/2017
από

Κάποιες μικρές συμβουλές- σκέψεις που καλό είναι όλα τα τρανς άτομα να έχουμε στο μυαλό μας.

Μην συγκρίνεις

Το κάθε άτομο είναι διαφορετικό κι έχει διαφορετικές ανάγκες και στόχους.


Μη ζηλεύεις

Σίγουρα θα υπάρχουν άτομα που ζηλεύεις, γιατί έχουν κάτι που δεν έχεις εσύ ή νομίζεις ότι είναι πιο μπροστά από σένα στη ζωή, όμως η ζήλια σε κάνει να νιώθεις χειρότερα. Αντιθέτως, εμπνεύσου και πάρε δύναμη. Σκέψου τι ακριβώς θέλεις να κάνεις στη ζωή, δες πως το έκαναν άλλα άτομα και κάνε το δικό σου πλάνο.


Βρες πληροφορίες για ό,τι σε αφορά

Εάν θες να κάνεις μετάβαση, ψάξε να βρεις πληροφορίες για το τι μπορείς να κάνεις και πως. Έτσι θα ξέρεις τι επιλογές έχεις. Βρες άτομα που έχουν παρόμοιες εμπειρίες και πάρε συμβουλές. Να θυμάσαι ότι όσον αφορά τη μετάβαση, είναι μια ΠΟΛΥ σημαντική απόφαση και επηρεάζει τη ζωή και την υγεία σου, πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς γίνεται σε κάθε περίπτωση, χωρίς να περιμένεις θαύματα.


Να θυμάσαι ότι είσαι τρανς είτε κάνεις μετάβαση, είτε όχι

Το ίδιο ισχύει κι εάν είσαι non binary. Το φύλο σου το ξέρεις μόνο εσύ και δεν καθορίζεται από το τι λένε άλλα άτομα.


Να φέρεσαι καλά στον εαυτό σου

Μην δημιουργείς παραπάνω εχθρούς απ’ όσους έχεις ήδη.


Μην κρίνεις άλλα άτομα, σύμφωνα με το τι κάνεις εσύ

Όπως είπα στο 1o, το κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες, δεν ξέρεις τι χρειάζεται κάποιο άλλο άτομο για να νιώθει καλά με τον εαυτό του και δεν είναι δική σου δουλειά.


Μην τα παρατάς

Κάνε ό,τι πρέπει να κάνεις, άλλα μην το βάζεις κάτω!


Ξανά: μόνο εσύ καθορίζεις το φύλο σου

Ούτε οι γονείς σου, οι συγγενείς, οι φίλοι σου ή άτομα στο ίντερνετ. Είσαι αυτό που λες και κανένα άτομο δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει.


Μη διστάσεις να κόψεις επαφές με άτομα που δεν σου κάνουν καλό

Ειδικά εάν κάνεις coming out, να περιμένεις ότι μερικά άτομα θα φύγουν από μόνα τους. Μην το φοβάσαι αυτό, είναι φυσιολογικό μιας και στη ζωή μας οι παρέες μας αλλάζουν έτσι κι αλλιώς. Εάν κάποιο φιλικό σου πρόσωπο έχει πρόβλημα με την ταυτότητά σου, τότε καλύτερα να μην έχετε επαφές.


Έχε κοντά σου άτομα που μπορούν να σε καταλάβουν και να σου συμπαρασταθούν

Εάν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα, μην το κρατάς μέσα σου, μίλα στα άτομα που εμπιστεύεσαι, μην κρατάς τίποτα μέσα σου, δεν είναι καθόλου καλή πρακτική και κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Harold Saxon

Είμαι 34 και τα μαλλιά μου είναι πιο γκρίζα και από τον ουρανό του Λάνκαστερ. Τρανς σκιτσογράφος από τον Πειραιά που πνίγει τους πόνους του σε Αγγλικές παμπ. Μου αρέσει το ψάρι αλλά βαριέμαι τις πατάτες.
Εαν εχετε απορίες ή θέλετε βοήθεια με κάτι συγκεκριμένο, μπορείτε να δείτε εδώ για διάφορα λινκ http://about.me/harryasaphsaxon ή στείλτε mail στο [email protected]




Δες και αυτό!