Άλλη μία επιτυχία νομικής αναγνώρισης agender ατόμου στην Αμερική

27/03/2017
από

Η Δικαστής του Όρεγκον Amy Holmes Hehn χορήγησε βεβαίωση που επιτρέπει στο πρόσωπο του ατόμου Patrick Abbatiello να αναφέρεται μόνο με το όνομα Patch, χωρίς την συνοδεία κάποιας αντωνυμίας που να προσδιορίζει το φύλο.

«Ως παιδί – μάλλον κατά την ηλικία των 6 ετών – το φύλο δεν είχε κάποιο νόημα για μένα» δήλωσε το 27χρονο άτομο με το όνομα Patch στο NBC News προσθέτοντας ότι:

«Μου είπαν ότι οι άνδρες είναι έτσι, οι γυναίκες είναι έτσι. Στην εφηβεία, έμαθα για τα τρανς άτομα και δεν μπορούσα να ταυτιστώ μαζί τους. Μετά έμαθα για τα genderqueer άτομα και πάλι δεν μπορούσα να ταυτιστώ. Ακόμη κι οι αντωνυμίες στο ουδέτερο δεν αισθάνομαι ότι μου ταιριάζουν. Δεν αισθάνομαι ότι ταυτίζομαι κι ότι μου ταιριάζει καμία από τις αντωνυμίες που υπάρχουν.

Το άτομο Patch γράφει και σχεδιάζει video games και χρησιμοποιεί το όνομα αυτό πολύ καιρό πριν αποφασίσει να προχωρήσει στη νομική διευθέτηση του θέματος του φύλου.

Το φύλο συνδέεται με νομικά θέματα και το άτομο Patch πιστεύει ότι αυτό είναι προβληματικό: “Πιστεύω ότι είναι creepy το γεγονός ότι η κοινωνία θέλει να γνωρίζει στις προσωπικές πληροφορίες για κάποιο άτομο. Γιατί να έχει σημασία; Αλλά ζούμε σ’ αυτό το σύστημα και με δεδομένο αυτό, δεν μπορούμε απλά να τα καταργήσουμε όλα.

Το άτομο Patch δεν είναι το 1ο άτομο που αναγνωρίζεται νομικά ως agender.

Στην Αυστραλία άτομο που δραστηριοποιείται στον ακτιβισμό κι αυτοπροσδιορίζεται ως intersex με το όνομα Norrie May-Welby επιτυχημένα κέρδισε δικαστήριο σε υπόθεση το 2014, ώστε να μπορεί να καταγράφεται στα επίσημα έγγραφα στο χωρίο φύλο: “Μη προσδιορισμένο “.

Η δικαστική υπόθεση κράτησε τέσσερα χρόνια και το άτομο Norrie αισθάνθηκε εκπληκτικά όταν τελικά κέρδισε: «Είναι μια πολύ συναρπαστική νίκη!» , δήλωσε τότε προσθέτοντας ότι:

“Ίσως τώρα οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι υπάρχουν περισσότερες επιλογές από το δίπολο, και ακόμη κι αν κάποιο άτομο είναι συγκεκριμένα άνδρας ή γυναίκα, οι φίλοι του μπορεί να μην είναι – και παρ’ ελπίδα, οι άνθρωποι ίσως να το αποδέχονται περισσότερο πια” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!