Λεωφορείο “Ελευθερίας Λόγου” με τρανσφοβικό μήνυμα στην Times Square

24/03/2017
από

“Τα αγόρια είναι αγόρια…τα κορίτσια είναι κορίτσια…και πάντα έτσι θα είναι.”

Λεωφορείο με τρανσφοβικό μήνυμα στάθμευσε μπροστά από τον Πύργο του Trump στο κέντρο της Νέας Υόρκης, και στη συνέχεια στάθηκε μπροστά από το Κοινοβούλιο και την Times Square (22 Μαρτίου).

Το λεωφορείο, που φυσικά δεν είναι ένα οποιοδήποτε, αλλά έχει κι όνομα, λέγεται «Λεωφορείο της Ελευθερίας του Λόγου» ανήκει στην οργάνωση Citizen Go, η οποία προωθεί, όπως αναφέρει στο site της, την οικογένεια, την ζωή και την ελευθερία. Στο πλάι του λεωφορείου με μεγάλα γράμματα αναφέρεται το παρακάτω τρανφοβικό μήνυμα:

Είναι θέμα βιολογίας: Τα αγόρια είναι αγόρια…και έτσι θα είναι πάντα. Τα κορίτσια είναι κορίτσια…και έτσι θα είναι πάντα. Δεν μπορείς να αλλάξεις φύλο. Σεβασμός σε όλους.” 

Μία άλλη αντι-LGBT οργάνωση η National Organization For Marriage (NOM) (Εθνική Οργάνωση για τον γάμο) ανέβασε φωτογραφίες του λεωφορείου στο Twitter σχολιάζοντας: “Ελπίζουμε ο Donald Trump να προστατεύσει την ελευθερία της πίστης και την ελευθερία του λόγου ενάντια στην ιδεολογία του φύλου!

Την ίδια στιγμή οι δύο οργανώσεις προτρέπουν τον κόσμο όταν βλέπει το λεωφορείο να το φωτογραφίζει και να ανεβάζει υλικό στα social media, ενώ με καυστικά σχόλια ενημερώνει ότι ετοιμάζει και 2ο λεωφορείο με ακόμη πιο απαράδεκτο μήνυμα: “Τα αγόρια έχουν πέος. Τα κορίτσια έχουν κόλπο. Μην εξαπατάστε. Ένα αγόρι γεννημένο αγόρι είναι αγόρι. Ένα κορίτσι γεννημένο κορίτσι είναι κορίτσι.

Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σχολίασε το τρανσφοβικό μήνυμα και την ύπαρξη του λεωφορείου με τα πιο μελανά χρώματα στο Twitter, παραλλάσσοντας μάλιστα πολλές φορές το hushtag #FreeSpeechBus σε #HateSpeechBus .

Μερικά από τα σχόλια που εντοπίσαμε:

Είναι εντελώς creepy .

Το #FreeSpeechBus είναι απολύτως άτοπο. Η «Ελευθερία του λόγου» γίνεται πλέον συνώνυμο της μισαλλοδοξίας” .

Αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ” .

Τα trans άτομα σημειώνουν εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών, έχουν μεγάλη πιθανότητα να είναι άστεγοι, βιάζονται και δολοφονούμε οπότε ναι, fuck το #freespeechbus .

#FreeSpeechBus = #HateSpeechBus & Μισαλλοδοξία. Πείτε στον κόσμο ότι αυτό δεν είναι #FreeSpeech. Προστατεύστε τα δικαιώματα των trans ατόμων .




Δες και αυτό!