Gay 2017: Προώθηση της gay ατζέντας στις εκλογές του Hong Kong

23/03/2017
από

Ένα LGBTI group προτρέπει το εκλογικό σώμα του Hong Kong να πάρει σαφή θέση για την προστασία των LGBTI ατόμων υποστηρίζοντας την κίνηση “Gay 2017” .

Οργάνωση στο Hong Kong ασκεί ισχυρό lobbying προσεγγίζοντας μέλη του εκλογικού σώματος της χώρας ζητώντας τους να υποστηρίξουν την “Gay 2017” ατζέντα στις επικείμενες εκλογές στις 26 Μαρτίου, όπου η Εκλογική Επιτροπή του Hong Kong ψηφίζει για τον επόμενο Εκτελεστικό Διευθυντή για τα επόμενα 5 χρόνια. Παρόλο που η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη στο Hong Kong, τα LGBT άτομα αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα διακρίσεων και στιγματισμού τόσο εργασιακά όσο και πολιτισμικά.

Η Εκλογική Επιτροπή λειτουργεί ως εκτελεστικό σώμα με 1194 μέλη, που εκπροσωπούν διάφορους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, θρησκευτικής, επαγγελματικής, βιομηχανικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Η οργάνωση Frontline Sexuality Discrimination Legislation (FSDL) έστειλε μία επιστολή στα μέλη της Εκλογικής Επιτροπή με την οποία τα προσκαλεί να υποστηρίξουν την “Gay 2017” ατζέντα.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι απαραίτητα να στηρίζουν ανοιχτά την κίνηση, ώστε μπορεί στη συνέχεια να δεσμεύσει τους υποψήφιους για να εξασφαλιστεί η ψήφος τους. Μέχρι στιγμής, μόνο 22 μέλη από την Εκλογική επιτροπή έχουν δημόσια δηλώσει ότι υποστηρίζουν την”Gay 2017” .

Η ατζέντα περιλαμβάνει την προώθηση της ισότητας για τα LGBTI άτομα, την πρόληψη κατά των διακρίσεων και την συμπεριληπτικότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα από τα μέλη.
“Η ισότητα για τα LGBTI άτομα είναι μία σημαντική παράμετρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας τους στο Hong Kong,”  δήλωσε εκπρόσωπος της FDSL.
“Η FDSL απαιτεί από τους υποψήφιους άμεσα να υποστηρίξουν την ατζέντα “Gay 2017” και να προωθήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Hong Kong.” 

Η “Gay 2017” ατζέντα περιλαμβάνει:
1. Θεσμική κατοχύρωση κατά των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού.
2. Κατοχύρωση δομών και κέντρων κοινωνικής μέριμνας για μικρές μειονοτικές ομάδες.
3. Συνολική μεταρρύθμιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, με στόχο την άρση των διακρίσεων με βάσει το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
4. Προώθηση και κατοχύρωση gender-friendly WC και απολυτήριων.
5. Ανάπτυξη διατάξεων με βάσει το φύλο, που είναι προσανατολισμένες με βάσει τα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
6. Αναγνώριση του “τρίτου φύλου” και προστασία των intersex παιδιών από την περιττή και μη αναστρέψιμη διορθωτική επέμβαση.
7. Επανεξέταση της ισχύουσας νομοθεσίας και των πολιτικών, έτσι ώστε τα ζευγάρια του ιδίου φύλου να λαμβάνουν ίσες παροχές και δικαιώματα.
8. Βελτίωση της τρέχουσας εκπαιδευτικής πολιτικής να δημιουργία ενός ασφαλούς και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος ως προς το φύλο.
9. Θεσμική κατοχύρωση που να προλαμβάνει νομικά τη λεγόμενη ‘gay conversion’ θεραπεία.




Δες και αυτό!