Kick It Out : Ταινία μικρού μήκους για τους LGBT fans του ποδοσφαίρου

22/03/2017
από

Το “Kick It Out” κυκλοφόρησε στην Αγγλία στο πλαίσιο της καμπάνιας του «Call Full Time On Hate» και περιγράφει την εμπειρία LGBT ατόμων στο ποδόσφαιρο.

Η ταινία είναι μέρος μιας σειράς προσπαθειών που έχει ξεκινήσει η οργάνωση για την ισότητα και την κοινωνική ένταξη στο ποδόσφαιρο σε συνεργασία με το γραφείο της αστυνομίας και την ιστοσελίδα “True Vision” με σκοπό την ευαισθητοποίηση κατά των ομοφοβικών, αμφιφοβικών και τρανσφοβικών (ΗΒΤ) διακρίσεων που λαμβάνουν χώρα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Στην ταινία εμφανίζονται πέντε πρόσωπα που μοιράζονται την εμπειρία τους:

  •  Η Sophie Cook, φωτογράφος, trans γυναίκα και πρέσβειρα του Kick It Out. Αποτελεί την 1η τρανς γυναίκα που εργάζεται στην Premier League ως φωτογράφος για την AFC Bournemouth. 
  • Ο Chris Mooney, 71χρονος υποστηρικτής της Arsenal και μέλος της επιτροπής του Gay Gooners – της μεγαλύτερης ομάδας οπαδών της LGBT κοινότητας.
  • Ο 18χρονός Ryan Mather, κάτοχος εισιτηρίου για όλη την σεζόν της Huddersfield Town, ο οποίος πρόσφατα δημιούργησε την LGBT ομάδα για τους fans, με το όνομα Proud Terriers.
  • Η Carla Riley, η υπεύθυνη των οικονομικών της Arsenal. Υπήρξε υποστηρίκτρια της Arsenal όλη της τη ζωή και συνδυάζει το πάθος της για τον σύλλογο με την εργασία της στο Emirates Stadium.
  • Ο Jehmeil Lemonius, ο οποίος εργάστηκε για το Kick It Out ως Professional Game Administrator και είναι gay fan του West Ham. Ο Jehmeil παίζει επίσης στην Stonewall FC, την πιο επιτυχημένη gay ομάδα ποδοσφαίρου στον κόσμο. Επίσης, υποστηρίζει την φιλανθρωπική προσπάθεια Rainbow Laces Campaign.

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Αγγλίας κ. Tracey Crouch ανέφερε για το Kick It Out: «Η ομοφοβική, αμφιφοβική και τρανσφοβική κακοποίηση είναι εντελώς απαράδεκτη κι αυτή η συνεργασία μεταξύ του Kick It Out και της κυβέρνησης μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω αντιμετώπιση του θέματος στο ποδόσφαιρο.

«Τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι πολύ πιο φιλόξενα και οικογενειακά από ότι ήταν πριν από 30 χρόνια. Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε και να αφυπνίζουμε το κοινό σχετικά με κάθε είδους διακρίσεις. Είναι πολύ σωστό τα LGBT άτομα να υποστηρίζονται από τον αθλητισμό, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε ένα ασφαλές και θετικό περιβάλλον.»




Δες και αυτό!