Η Zara Larsson επιτίθεται στο Youtube, που αποκλείει το «Symphony»

22/03/2017
από

Το συγκινητικό βίντεο αποκλείεται όταν τίθεται σε λειτουργία το φίλτρο για την προστασία από ακατάλληλο περιεχόμενο στο YouTube.

Το YouTube, όπως παρατήρησαν και πολλοί LGBT Youtubers, από την αρχή της εβδομάδας, έχει βρεθεί στο προσκήνιο τελευταία καθώς φαίνεται ότι όταν ενεργοποιείται το λεγόμενο “Family Filter” μπλοκάρει αυτόματα ό,τι LGBT+ περιεχόμενο κυκλοφορεί, από μεμονωμένο βίντεο, μέχρι ολόκληρα κανάλια.

Αν και το Youtube έχει ζητήσει συγγνώμη και υποσχέθηκε να κάνει αλλαγές, ωστόσο, δεν προλάβαμε καλά καλά να απολαύσουμε το νέο βιντεοκλίπ των Clean Bandit με τίτλο «Symphony» , που αφηγείται μία δραματική ιστορία ενός gay ζευγαριού , το απέκλεισαν κιόλας!

Να σημειώσουμε ότι το βίντεο δεν περιέχει ακατάλληλες σκηνές ούτε ύβρεις και πουθενά δεν υπάρχει κάποια σκηνή με γυμνό. Πρόκειται για ένα βίντεο τόσο δραματικό και συγκινητικό που αφηγείται την ιστορία δύο ανδρών, όταν ο ένας χάνει τη μάχη με το θάνατο κι ο άλλος μένει να παλέψει μόνος του.

Η ερμηνεύτρια του κομματιού Zara Larsson, μετά από μία ειδοποίηση που ήρθε από μία fan της που την ενημέρωσε για τον αποκλεισμό, έγραψε χθες στο Twitter της παραθέτοντας και σχετικό link, σε ελεύθερη μετάφραση: “Αλήθεια τώρα, ισχύει αυτή η μ@λ..ία;


Σε απάντηση στην τεράστια αντίδραση το YouTube κυκλοφόρησε μια δήλωση χθες (21 Μαρτίου), επιμένοντας ότι θα κάνει αλλαγές και θα φιλτράρονται πιο εύστοχα από εδώ και πέρα τα βίντεο.

Η Google από την άλλη μεριά εξήγησε: «Διαπιστώνουμε ότι πράγματι ορισμένα βίντεο έχουν επισημανθεί λάθος από το αυτοματοποιημένο μας σύστημα ως ακατάλληλα και συνειδητοποιούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για το διορθώσουμε. Δουλεύουμε σκληρά για να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις.”




Δες και αυτό!