H Oυκρανία απειλεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της Ρωσίας στη Eurovision – ο Robbie Wiliams προσφέρεται!

https://www.instagram.com/p/BR4It1yhQfN/?taken-by=oikotimes

Ο κακός χαμός και πάλι στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision καθώς η πολιτική κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στη διοργάνωση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ρωσία ανακοίνωσε πως η Yulia Samoilova θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα.

Η Ουκρανία όμως έχει ενστάσεις καθώς η Yulia έχει επισκεφθεί με Ρωσική βίζα την Κριμέα μετά την προσάρτησή της στη Ρωσία και συμμετείχε σε φεστιβάλ μουσικής.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ουκρανίας, η τραγουδίστρια πρέπει να συλληφθεί και να απελαθεί εάν εισέλθει στην Ουκρανική επικράτεια με την αιτιολογία ότι η είσοδος στην υπό κατοχή κατά την Ουκρανική νομοθεσία, Κριμέα μέσω Ρωσικών αρχών, θεωρείται παράνομη.

Η Ουκρανική κυβέρνηση επιβεβαιώσε πως υπάρχει ένταλμα σύλληψης αλλά δεν επιβεβαιώνει ότι θα ενεργοποιηθεί στην άφιξη της καλλιτέχνιδας στις 30/4 που ξεκινάνε οι πρόβες για το διαγωνισμό.

Το Κρεμλίνο παίρνει αποστάσεις και δηλώνει πως δεν υπάρχει χρόνος αλλά και περιθώριο λόγω των κανονισμών της Eurovision να αλλάξουν καλλιτέχνη και ελπίζουν να μην επιρκατήσει η “ανοησία” στον διαγωνισμό.

Και μέσα σε όλα αυτά ο Robbie Williams σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας προσφέρεται για δεύτερη φορά νε εκπροσωπήσει τη Ρωσία στο διαγωνισμό εάν και όποτε χρειαστεί. Στη συνέντευξη εξήρε τη συμμετοχή του Sergey Lazarev το 2016 και το τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου, You are the only one.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!