Alan Cumming: Πολλοί νέοι gay άντρες λένε, “ποιος νοιάζεται για την κρίση του AIDS;”

20/03/2017
από

Ο Cumming, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από το “House of Cards” που βρέθηκε στο πλευρό που Kevin Spacey και σήμερα πρωταγωνιστεί στη νέα gay δραματική ταινία “After Louie” , δήλωσε ότι οι νέοι δεν αναγνωρίζουν το μέγεθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι gay άνδρες.

Η νέα ταινία εξετάζει τις διάφορες εμπειρίες των ηλικιωμένων gay άντρων και το χάσμα γενεών που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τη νέα γενιά.

Ο ηθοποιός δήλωσε στην Guardian: “Ξέρω τόσους πολλούς gay άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας που λένε: «Δεν ξέρεις πώς ήταν τα χρόνια της κρίσης του AIDS, «αλλά ξέρω επίσης και πολλούς νεότερους gay άντρες που λένε: «Ποιος νοιάζεται;»

Όταν τον ρώτησαν, εκείνος σε ποια από τις δύο πλευρές θα έβαζε τον εαυτό του, είπε:

«Μπορώ να καταλάβω και τις δύο πλευρές. Μπορώ να καταλάβω, γιατί οι νέοι αισθάνονται να πατρονάρονται από τους μεγαλύτερους, που έζησαν μέσα από αυτό. Αλλά την ίδια στιγμή, μπορώ, επίσης, να κατανοήσω την ανησυχία και την απελπισία, που οι άνθρωποι της προηγούμενης γενιάς αισθάνονται. Ξέρω ότι οι άνθρωποι που πέρασαν απ’ όλα αυτά, σκέφτονται: «Δεν είναι εκπληκτικό ότι τα νέα παιδιά δεν χρειάζεται να ανησυχούν συνεχώς, όπως κάναμε εμείς;»

«Αυτό που μου αρέσει στην ταινία είναι ότι κι οι δύο χαρακτήρες μαθαίνουν, αναπτύσσονται, και συνειδητοποιούν, ότι ίσως και να ήταν λίγο πιο διδακτικοί από την οπτική τους.




Δες και αυτό!