Όταν η φυλομετάβαση γίνεται οικογενειακή υπόθεση

15/03/2017
από

Ένας trans πατέρας κι η trans κόρη του από το Detroit μοιράζονται το ταξίδι τους.

Η Corey Maison, είπε πρώτη φορά στους γονείς της ότι θέλει να προχωρήσει με φυλομετάβαση σε ηλικία 11 ετών, αλλά μόλις πέρσι η ίδια έμαθε, ότι ήθελε κι η μητέρα της να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο από την αντίθεση μεριά.

Η μικρή Corey μοιράστηκε μία φωτογραφία με τον πατέρα της Eric στο instagram κι οι δυο τους έδωσαν μία συνέντευξη στο Australia’s “60 Minutes” μιλώντας για την ταυτόχρονη εμπειρία τους.

Στο Instagram γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας:
Μερικές φορές τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο. Η Corey, 14 ετών, βρίσκεται σε διαδικασία φυλομετάβασης τα τελευταία χρόνια από αγόρι σε κορίτσι. Έδωσε στη μαμά της, Eric(a) το θάρρος να ξεκινήσει κι εκείνη τη δική της μετάβασης από γυναίκα σε άνδρα. Κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις, αλλά προς τον αληθινό εαυτό τους. Μετά την πρώτη δόση τεστοστερόνης η Erica είπε ότι επιτέλους αισθάνθηκε “πλήρης” .

«Ήθελα να κάνω τους γονείς μου περήφανους γι’ αυτό που είμαι, αλλά σκέφτηκα ότι δεν θα τους άρεσα” , δήλωσε η Corey.

Ο Eric Maison, ο οποίος χρησιμοποιεί αυτό το όνομα από το προηγούμενο Erica, δήλωσε ότι πήρε θάρρος από την απόφαση της κόρης του και πάλεψε με πολλά συναισθήματα μέχρι να το αποφασίσει.

«Η πρώτη αίσθηση ήταν ανακούφιση, η δεύτερη τρόμος», δήλωσε. «Ο φόβος για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, ο φόβος για το πώς θα είναι η οικογένεια και τα παιδιά μου, ο φόβος για το πώς μπορέι να μοιάζει το υπόλοιπο της ζωής μας.

Ο Eric υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και δήλωσε ότι σκοπεύει να μείνει μαζί με τον σύζυγό του, ο οποίος στηρίζει την απόφασή του.

Ερωτεύτηκα ένα άτομο. Ήταν όμορφη σαν γυναίκα, αλλά εξίσου όμορφος είναι κι ο εσωτερικός της κόσμος, ” δήλωσε ο Les Maison. “Όσο ο Eric είναι ευχαριστημένος με την εμφάνιση του, άλλο τόσο θα είναι και με όσα έχει στο μυαλό της – ή του» .

Ο μπαμπάς Eric δήλωσε ότι μετανιώνει που δεν είχε ασχοληθεί με την ταυτότητα του φύλου του νωρίτερα. “Το μόνο που με στεναχωρεί είναι που δεν είχα εκπαιδευτεί νωρίτερα για το τι είναι “transgenderism”, έτσι ώστε να μπορώ να το κάνω όσο πιο γρήγορα γίνεται» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!