Εκτός του ότι θα χορτάσεις, θα φτιάξεις και την διάθεση σου με αυτό το πιάτο. Είναι γεμάτο σε αρώματα, γεύσεις αλλά και χρώμα. Το μόνο που του λείπει είναι τα λιπαρά και οι περιττές θερμίδες.

Υλικά θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. Πένες (ή όποιο ζυμαρικό προτιμάς)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κολοκύθι
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο (αν είσαι vegan διάλεξε κάποιο φυτικό τυρί)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Πως να το φτιάξεις:

Ξεκίνα ανάβοντας το φούρνο για να τον προθερμάνεις στους 180 βαθμούς.

Βράσε τις πένες για 7-8 λεπτά, σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μέχρι να βράσουν τρίψε στον τρίφτη (στην πιο «χοντρή»πλευρά) το κρεμμύδι, το κολοκύθι και την γλυκοπατάτα αφού την ξεφλουδίσεις και κόψε σε μεγάλα κομμάτια την πιπεριά.

Στράγγιξε τις πένες και χωρίς να τις ξεπλύνεις με κρύο νερό τις ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Τις ανακατεύεις και τις αφήνεις στην άκρη.

Με 3 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρεις τα λαχανικά (κρεμμύδι, κολοκύθι, γλυκοπατάτα, πιπεριά). Όταν αποκτήσουν χρυσό καφέ χρώμα ρίξε και τις πένες προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. 2 λεπτά μετά σβήσε με το κρασί και χαμήλωσε την φωτιά να σιγοβράσει για 2 λεπτά. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

Κατέβασε την κατσαρόλα από την φωτιά. Πρόσθεσε το μισό τυρί και ανακάτεψε να γίνει ένα με το μείγμα. Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ και άπλωσε από πάνω το υπόλοιπο τυρί.

Ψήσε στο grill για 10 λεπτά.

Το σερβίρεις ζεστό ή κρύο και είναι το ίδιο νόστιμο.

Καλή επιτυχία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, πολλές φορές ακόμη και στον ύπνο μου. Όταν ήμουν δεκάξι ήξερα ότι ήθελα πλέον να γίνω μάγειρας. Μετά τις σπουδές μου, ακολούθησαν συνεργασίες με πολύ μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Πλέον παρέχω υπηρεσίες private chef και τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με το food blogging (charisalexandres.com)