Βασανιστήρια και φυλακή για δύο άνδρες στην Τυνησία γιατί “έμοιαζαν πολύ gay”

14/03/2017
από

Στη φυλακή βρέθηκαν δύο άνδρες στην Τυνησία, αφού σύμφωνα με την αστυνομία “έμοιαζαν πολύ gay”.

Ο λόγος για τον (20χρονο) Αchref και τον (21 ετών) Sabri, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση στη δίκη που έγινε την περασμένη Παρασκευή (10 Μαρτίου).

Σύμφωνα με τη γαλλικά εφημερίδα L’Express, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από την αστυνομία τον περασμένο Δεκέμβρη, στην πόλη Sousse.

“Κάνεις διάφορα με τον φίλο σου, έτσι δεν είναι”, φαίνεται να είπε ένας αστυνομικός στον Achref. “Φέρνεις την κατάρα στη χώρα”.

Ο Mounir Baatour, πρόεδρος της LGBTI οργάνωσης Shams είπε στο Gay Star News, ότι “ο Achref κι ο Sabri περπατούσαν απλά στον δρόμο όταν έγινε η σύλληψη”.

“Για την αστυνομία έμοιαζαν gay”, είπε. “Δεν ξέρω τι εννοεί μ΄αυτό, αλλά η αστυνομία έχει το δικό της στερεότυπο για το πως φαίνεται ένα gay άτομο”.

Σύμφωνα με τον Achref, “στο τμήμα δέχθηκαν τη λεκτική και σωματική επίθεση των αστυνομικών, ενώ εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν μια δήλωση με τoυς ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον τους”.

Δήλωσε, επίσης, ότι “υπέστησαν εξευτελιστική πρωκτική εξέταση με καθετήρα”.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, για τη χώρα gay θεωρούνται μόνο οι άνδρες που έχουν τον ρόλο του παθητικού στο σεξ, οι εξετάσεις αυτές είχαν σκοπό να εξακριβώσουν “σημάδια” διείσδυσης. Η μέθοδος βέβαια αυτή αποτελεί – σύμφωνα με τις οργανώσεις- μορφή βασανιστηρίου και σεξουαλικής κακοποίησης. 

Ο Baatour, μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι η εντολή για την εξέταση δόθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα.

“Ο Γενικός Εισαγγελέας τους είπε πως αν δε δεχθούν την πρωκτική εξέταση, αυτό θα θεωρηθεί ως πειστήριο ενόχης.”

Τελικά κι οι δύο την αποδέχθηκαν.

Αλλά ακόμη κι αν τα αποτελέσματα βγήκαν “αρνητικά”, το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη. Οι δικαστές βασίστηκαν στη δήλωση ενός αστυνομικού, που υποστήριξε ότι έχει δει του άνδρες να “σοδομίζονται στον δρόμο”.

 




Δες και αυτό!