Kinky Οδηγός: 23 έννοιες που καλό είναι να γνωρίζεις

09/03/2017
από

Aσφαλές, υγιές και συναινετικό είναι το τρίπτυχο που περιγράφει την προϋπόθεση για ό,τι γίνει όταν αποφασίσει να μπει κανείς σε μία ερωτική εμπειρία. Τα φετίχ και τα kinky παιχνίδια στο σεξ μόλις την τελευταία δεκαετία έχουν βγει στο προσκήνιο. Παλαιότερα, αν σου άρεσαν τα δερμάτινα και το role playing δεν σου ήταν πολύ εύκολο να το αποκαλύψεις, πόσο μάλλον να βρεις τον άνθρωπο που να μπορούσες να μοιραστείς την kinky εμπειρία σου μαζί του.

Σήμερα πια, είτε είσαι kinky είτε vanilla, μπορείς να εκφράζεσαι ανοιχτά και να μοιράζεσαι τις απολαύσεις που αγαπάς άνετα.

Πάμε να δούμε μαζί τις δημοφιλέστερες kinky gay απολαύσεις, να μάθουμε τους όρους και τις έννοιες που δεν γνψρίζουμε και να πάρουμε ιδέες…

  1. Kinky & Φετίχ

    Κάτι που είναι kinky δεν είναι το ίδιο με κάτι που είναι φετίχ. Διαφέρουν οι δύο έννοιες. Το “Kinky” αναφέρεται περισσότερο μία κατάσταση που αρέσει, σε μία εμπειρία στην οποία μπαίνει κάποιος, ενώ το “φετίχ” αφορά κάποιο αντικείμενο ή συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως μέρη του σώματος. Γενικά, ένας kink επιλέγει μία αντισυμβατική σεξουαλική απόλαυση (πχ. spanking, bondage, κτλ). Από την άλλη μεριά ένας φετιχιστής εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο ερέθισμα (πχ. πόδια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δερμάτινα ρούχα, κτλ).
  2. S/M
    Τα αρχικά (προφέρονται Ες-Εμ) αντιπροσωπεύουν τις λέξεις σαδισμός – μαζοχισμός. Σαδισμός είναι η σεξουαλική διέγερση που προκύπτει από την πρόκληση πόνου σε άλλους. Μαζοχισμός είναι η σεξουαλική διέγερση που εμφανίζεται από την επώδυνη αισθητηριακή διέγερση. Οι σαδιστές αντλούν ευχαρίστηση με το να μαστιγώνουν. Οι μαζοχιστές αντλούν ευχαρίστηση από το να αποτελούν το άτομο που μαστιγώνεται.
  3. BDSM
    Πολύ δημοφιλές, όπου το ακρωνύμιο σημαίνει bondage, domination/discipline, submission/sadism και masochism. Συχνά χρησιμοποιείται ως όρος ομπρέλα, αντί για το “kinky” . Βέβαια, αυτός ο όρος μπορεί να είναι παραπλανητικός, γιατί ενδέχεται κάποιος να είναι kinky, αλλά η απόλαυση που του αρέσει να μην εμπίπτει σ’ αυτή την κατηγορία.


  4. Dom/Dominant
    Πολλοί kinks απολαμβάνουν την dominant-submissive σεξουαλική δυναμική ανάμεσα σε δύο (ή περισσότερα) άτομα. Ο Dom αναλαμβάνει τον έλεγχο και το άλλο άτομο υποτάσσεται. Ο Κυρίαρχος προσφωνείται ως Κύριος, Master, Daddy, Boss, Coach, κτλ., ενώ η γυναίκα Κυρία, Lady, Mistress, Boss, κλτ. Μην ξεχνάτε ποτέ το πρώτο γράμμα να είναι κεφαλαίο.
  5. Sub/Submissive
    Ο Sub απολαμβάνει να μπαίνει σε εμπειρίες που του προσφέρουν τη δυναμική των σχέσεων εξουσίας βιώνοντας την κατάσταση από την θέση εκείνου που παραιτείται από κάθε έλεγχο του εαυτού του. Γίνεται έρμαιο των αποφάσεων του άλλου, δούλος και υποτακτικός.
  6. Switch
    Ένας switch είναι ο τύπος που απολαμβάνει εξίσου και τον ρόλο του κυρίαρχου και τον ρόλο του υποταγμένου. Συνήθως κάποιος switch ταιριάζει καλύτερα με κάποιον άλλον switch.
  7. Safe-Word

    H safe-word, δηλαδή η λέξη ασφαλείας, είναι μία λέξη ή φράση, που συμφωνείται από πριν ότι θα χρησιμοποιήσουν οι kinksters σε περίπτωση που θέλουν να βάλουν τέλος σε μία φάση. Στο kink πορνό, η λέξη που χρησιμοποιείται πιο συχνά για να σταματήσει τον Κυρίαρχο-Δυνάστη είναι το red (κόκκινο), οπότε οι περισσότεροι χρησιμοποιούν αυτήν.
  8. Δερμάτινα
    Τα δερμάτινα ρούχα και αξεσουάρ είναι τα πιο δημοφιλή αντικείμενα φετίχ. Η όψη κι η υφή του δέρματος σε ρούχα, μπότες, ή σε εξοπλισμό είναι τόσο πολύ αγαπητές που πολλές φορές συσχετίζεται με το BDSM, ενώ η απόλαυση των δερμάτινων ειδών έχει γίνει συνώνυμο του kink και του BDSM.
  9. Bondage
    Το bondage είναι το πλέον διαδεδομένο και βασικό από την BDSM κατηγορία. Και είναι ομολογουμένως μία από τις πιο απολαυστικές ερωτικές εμπειρίες. Το bondage επιδιώκει το άτομο που υποτάσσεται να ακινητοποιηθεί και να μείνει αβοήθητο. Αυτό επιτυγχάνεται με σχοινιά, χειροπέδες, αλυσίδες, κτλ.
  10. CBT
    Cock & ball torture. Αυτό συμπεριλαμβάνει ball-stretching και ball-bashing.
  11. FF
    Fist Fucking. Πρόκειται, γι’ αυτό που λέει και το όνομά του, διείσδυση με το χέρι. Οι εξασκημένοι fisters κι οι fistees με τον καιρό καταφέρουν να επιτύχουν διείσδυση ξεκινώντας από τα δάχτυλα και φτάνοντας μέχρι τον καρπό, τον αγκώνα ή συμπεριλαμβάνοντας και τα δύο χέρια. Μία λάθος κίνηση μπορεί να είναι τραυματική, γι’ αυτό αν σκέφτεστε να το δοκιμάσετε θα πρέπει να ξεκινήσετε αργά και χωρίς βιασύνη. Παρόλο που σε πολλούς ακούγεται ακραίο, το fisting προσφέρει πολύ δυνατούς οργασμούς και είναι από τις πιο έντονες εμπειρίες.
  12. E-Stimulation/Electrical Play

    Περιλαμβάνει την χρήση ηλεκτροδίων και ηλεκτρο-σοκ κατά τη διάρκεια μιας BDSM εμπειρίας. Δεν ενδείκνυται για αρχάριους σε καμία περίπτωση και γίνεται αυστηρά και μόνο σε επαγγελματικούς χώρους από επαγγελματίες.
  13.  Puppy Play
    Το puppy play είναι ένα παιχνίδι ρόλων, όπου σε μία ερωτική εμπειρία που υπάρχει ο Master κι ο υποτακτικός, ο δεύτερος υποδύεται ένα ζώο. Πόνυ, γατάκια και σκυλάκια εμφανίζονται αρκετά συχνά, όπου τα άτομα που διαλέγουν τον ρόλο κάποιου ζώου υιοθετούν κινήσεις, στάσεις σώματος κι ήχους των πραγματικών ζώων στη φύση κι ο Master είναι συνήθως ο ιδιοκτήτης τους. Παρόλο, που δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το puppy play, εδώ η διαφορά εξουσίας μεταξύ των ατόμων εκφράζεται χαλαρά και παιχνιδιάρικα.
  14. Piss Play
    Λέγεται και watershorts. Πρόκειται για το φετίχ που λατρεύονται τα ούρα. Μπορεί να αρέσει σε κάποιον να τα πιει ή απλά να χαλαρώσει και να ουρίσει κατά τη διάρκεια της ερωτικής εμπειρίας. Συχνά, συναντάται σε κάποιο puppy play, όταν κάποιος υποδύεται ένα ζωάκι.
  15. Candle Play (Παιχνίδι με Κεριά)
    Τα κεριά χρησιμοποιούνται αρκετά σε S&M πρακτικές και σε BDSM εμπειρίες. Δεν αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία από μόνα τους. Το ζεστό κερί προκαλεί έναν ελαφρύ πόνο που όμως δεν αφήνει σημάδια και βρίσκεται πάντα αυτός ο σαδιστής τύπος που θέλει να τα χρησιμοποιήσει σε κάποια φάση.
  16. Flogging
    Το Flogging είναι μία S/M πρακτική, όπου ο κυρίαρχος βασανίζει τον υποτακτικό του με ένα μαστίγιο με πολύ ουρές, συνήθως δερμάτινες που λέγεται flogger. Ανάλογα με την ένταση το flogging μπορεί να είναι από ελαφρύ μασάζ στην πλάτη μέχρι μια πολύ επώδυνη εμπειρία.
  17. Edging
    Το Edging ή edge play περιλαμβάνει την συγκράτηση ή διακοπή του οργασμού. Μάλλον το έχεις κάνει, όταν πχ παρακολουθείς μία ερωτική ταινία, λίγο πριν φτάσεις σε οργασμό σταματάς. Πρόκειται για ένα από τα πιο έντονα και πιο sexy “βασανιστήρια”, ειδικά αν μπορείς να παίζεις έτσι για ώρες και να είσαι στη θέση του Κυρίαρχου.
  18. Nipple Torture
    Αυτό είναι ένα “βασανιστήριο” που εστιάζει στις ρώγες, όπου εφαρμόζονται βελόνες, μανταλάκια, clamps κι ό, τι άλλο μπορεί να γραπώσει μία ρώγα, προκαλώντας ελαφρύ πόνο. Βέβαια, τα χέρια και τα δόντια επίσης μπορούν να πετύχουν εξίσου έντονο αποτέλεσμα.
  19. Σωματική Τιμωρία
    Σε ορισμένους κυρίαρχους σε kinky παιχνίδια και BDSM εμπειρίες αρέσει να τιμωρούν τα θύματά τους. Από την άλλη κάποια θύματα είναι ανυπάκουα εντελώς επίτηδες, ώστε να τιμωρηθούν. Η σωματική τιμωρία είναι μία πρακτική όπου ο Κυρίαρχος χρησιμοποιεί το spanking και το paddling κατ επανάληψη μέχρι να συμμορφωθεί το θύμα του.
  20. Ανάκριση
    Πολλοί απολαμβάνουν να βλέπουν σκηνές ανάκρισης, μιας BDSM πρακτικής, όπου απαιτεί φαντασία, δημιουργικότητα και καλό role play.
  21. Chastity (Ζώνη Αγνότητας)
    Θα έχεις δει λογικά ζώνες αγνότητας στο ίντερνετ. Αυτές οι συσκευές αποτρέπουν το άτομο να έχει στύση, οπότε καταστούν αδύνατο τον οργασμό και την ευχαρίστηση. Πρόκειται για έναν τρόπο που χρησιμοποιούν συχνά οι κυρίαρχοι για να υποδουλώσουν τους υποτακτικούς τους. Κάποιες συσκευές (μικρά κλουβάκια) ανοίγουν με κλειδί – που συνήθως βρίσκεται στο τέλος μίας αλυσίδας που καταλήγει στον λαιμό του Κυρίαρχου.
  22. Mummification
    Ειδικό είδος bondage που γίνεται με πλαστική ταινία που τυλίγεται γύρω από όλο το σώμα ακινητοποιώντας το θύμα. Δεν ενδείκνυται για αρχάριους.
  23. Age Play
    Παιχνίδι αλλαγής της πραγματικής ηλικίας των συμμετεχόντων. Συνήθως, επιλέγεται να γίνεται κάποιος νεαρότερος ηλικιακά. Εδώ εμπίπτουν τα και φετίχ με παιδικά παιχνίδια ή συμπεριφορές.



ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!