Μαγειρεύοντας με τον Χάρη: Στιφάδο μανιταριών

Εύκολο γρήγορο, πεντανόστιμο και μυρωδάτο. Αν το φτιάξεις δε θα χρειαστεί να ξανά “κυνηγήσεις” κουνέλι για αυτό το υπέροχο πιάτο. Είναι ιδανικό αν είσαι εργένης, γευστικότατο αν είσαι vegeterian ή vegan, πανεύκολο αν είσαι πρωτάρης.

Υλικά που θα χρειαστείς για 6 άτομα:

  • 700 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 500 γρ. μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
  • 2 φλιτζάνια χυμό τομάτας ή τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 8-10 μπαχάρια (ολόκληρα)
  • Μια πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
  • Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ελαιόλαδο.

Πως να το φτιάξεις:

Σε μια κατσαρόλα με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρεις ολόκληρα τα κρεμμύδια (αφού πρώτα τα καθαρίσεις) για περίπου 12 λεπτά. Ανακάτεψε τα με μαλακές κινήσεις κάθε 4-5 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα.

Στην συνέχεια ξέπλυνε τα μανιτάρια και ρίξε τα στην κατσαρόλα ολόκληρα, ανακάτεψε απαλά να πάρουν χρώμα, αν χρειαστεί πρόσθεσε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο επιπλέον.

10 λεπτά μετά κι αφού πάρουν χρώμα τα μανιτάρια ρίξε τα ξύλα κανέλας, τα μπαχάρια, την δάφνη, το γαρίφαλο και σβήσε με το κρασί, ρίξε την τομάτα. Ρίξε λίγο αλάτι, πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Άσε να βράζει σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αυτό ήταν! Καλή όρεξη…

Χάρης Αλεξανδρής

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, πολλές φορές ακόμη και στον ύπνο μου.
Όταν ήμουν δεκάξι ήξερα ότι ήθελα πλέον να γίνω μάγειρας.
Μετά τις σπουδές μου, ακολούθησαν συνεργασίες με πολύ μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Πλέον παρέχω υπηρεσίες private chef και τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με το food blogging (charisalexandres.com)




Δες και αυτό!