We Were Here στο Φεστιβάλ του Sundance

07/01/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Σε λίγες μέρες ξεκινάει ένα από τα σπουδαιότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ ανεξάρτητου σινεμά, το Sundance (20-30 Ιανουαρίου).
Μια από τις ταινίες που περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα είναι το ντοκιμαντέρ “We Were Here”. Οι δημιουργοί του φιλμ μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, στο Σαν Φρανσίσκο των αρχών της δεκαετίας του ’80, για να μιλήσουν για τα πρώτα χρόνια που ο ιός HIV έκανε την εμφάνιση του στην καθημερινότητα της πόλης και της ανθηρής εκεί, gay κοινότητας. Το ντοκιμαντέρ ερευνά το πως υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο το πρώτο κύμα ενημέρωσης για το AIDS και τους κινδύνους του.
Με μήνυμα αισιόδοξο, οι μαρτυρίες των κατοίκων, μας δείχνουν τον τρόπο που κατάφερε η τοπική κοινότητα να ξεπεράσει τον φόβο και τις διαφορές της και να αντιμετωπίσει τη νέα και άγνωστη τότε, “επιδημία” με αγάπη, συμπόνια και αποφασιστικότητα.
Δημιουργοί του ?We Were Here? είναι οι David Weissman (σκηνοθεσία) και Bill Weber (μοντάζ) που 10 χρόνια πριν μας είχαν παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ, “The Cockettes”, ένα χρονικό στη θρυλική θεατρική ομάδα hippies και drag queens του Σαν Φρανσίσκο. Η ταινία είχε προβληθεί και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το 1982.




Δες και αυτό!