O Luis Venegas είναι μία από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες στο χώρο της μόδας και των media. Έγινε γνωστός ως αρχισυντάκτης και εκδότης των ανεξάρτητων και limited edition περιοδικών Fanzine137, EY! Magateen, EY! Boy Collection και του θρυλικού Candy, στο οποίο όλοι θέλουν να ποζάρουν. Έδρα του η Ισπανία. Παράλληλα, έχει δουλέψει ως creative director για πολλά luxury brands όπως Loewe, Acne, Carolina Herrera και American Apparel, και έχει συνεργαστεί με εκδόσεις όπως GQ Style UK, Acne Paper, V Magazine και Butt. Έχει καταφέρει να γίνει περιζήτητος και να καθιερώσει μία νέα φρέσκια queer διάσταση στο χώρο των περιοδικών και των εντύπων. Ο Luis Venegas οραματίστηκε ένα queer περιοδικό σαν τη Vogue. Σε αντίθεση με άλλα LGBT έντυπα που μιλούν για ακτιβισμό και έχουν πολιτικό χαρακτήρα, το Candy είναι μία γιορτή του lifestyle και ασχολείται με μόδα, make-up και μαλλιά, γιατί ως γνωστών, υπάρχει κι αυτή η μερίδα αναγνωστών. Επίσης, σταθεροί συνεργάτες του περιοδικού είναι φωτογράφοι, όπως οι Bruce Weber, Terry Richardson, Steven Klein και Tim Walker.

Τα λόγια για το Colette στο Παρίσι είναι περιττά. Όλοι οι fashionistas του Παρισιού προσκυνούν στο όνομα του. Το Colette κατάφερε να εδραιωθεί ως το νούμερο ένα concept store που διαθέτει exclusive luxury ρούχα και αξεσουάρ, στα 740 τετραγωνικά μέτρα του. Στο Colette μπορείς να ψωνίσεις την τελευταία λέξη του γκλάμουρ που παίζει στις πασαρέλες, να κάνεις socialising με φασιονίστας που βιώνουν την απόλυτη μέθεξη της μόδας στο pop καφέ που βρίσκεται στο υπόγειο, αλλά και να δοκιμάσεις πάνω από 100 διαφορετικές μάρκες εμφιαλωμένου νερού! Παράλληλα, το Colette καθιέρωσε έναν εκθεσιακό χώρο μέσα στο κατάστημα που φιλοξενεί ό,τι πιο arty κυκλοφορεί.

Πρόσφατα, ο Luis Venegas και το Colette ένωσαν τις δυνάμεις τους, όταν ο πρώτος αποφάσισε να «στολίσει» τους τοίχους του καταστήματος με τα αγαπημένα του έργα τέχνης, στα πλαίσια μίας ροζ φωτογραφικής έκθεσης, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Ο τίτλος της έκθεσης, PINK A ROSÉ EXHIBITION. Όπως δήλωσε ο ίδιος «Η επιμέλεια μιας έκθεση τέχνης δεν είναι τόσο διαφορετική από την επιμέλεια ενός περιοδικού. Αποφάσισα να καλέσω μερικούς από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, αναμιγνύοντας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα που συνέβαλαν στα περιοδικά μου, αλλά και καλλιτέχνες της νέας γενιάς με τους οποίους ήθελα να συνεργαστώ. Αυτό, άλλωστε, κάνω και με τις εκδόσεις μου. Τα περιοδικά μου έχουν χαρακτηριστεί ως queer, και ακόμα και αν αυτό δεν έγινε συνειδητά, το απολαμβάνω. Το ροζ χρώμα έχει μία αναμφισβήτητα ροζ ιστορία, και σκέφτηκα ότι θα ήταν διασκεδαστικό να μετατρέψω το μπλε λογότυπο του Colette σε ροζ και να το στολίσω με έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν κάτω από πολλές αποχρώσεις αυτού του χρώματος. Το ροζ έχει μία γλυκιά, απαλή ποιότητα που είναι, επίσης, αμφιλεγόμενη. Πάντα αγαπούσα αυτόν το δυισμό του ροζ χρώματος. Το Colette ήταν το πρώτο κατάστημα στον κόσμο που παράγγειλε αντίτυπα του πρώτου τεύχους του Fanzine137 το 2004, και από τότε, οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές».

Αυτό που κάνει την έκθεση ακόμα πιο μοναδική είναι η παρουσία του δικού μας Κωστή Φωκά, που ανακηρύσσεται γρήγορα σε ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά εξαγώγιμα κελεπούρια. Τον γνωρίσαμε εδώ, και από τότε δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει. Συναντήσαμε τον Κωστή και τον ρωτήσαμε για την έκθεση αυτή και τη συμμετοχή του. Όπως δήλωσε, «Η πρόταση μου έγινε από τον Luis Venegas πριν από αρκετό καιρό και φυσικά την αποδέχτηκα αμέσως, κάπως ενστικτωδώς. Γνωρίζω και ακολουθώ την δουλειά του Luis, και ήξερα από την αρχή ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Οφείλω να παραδεχτώ ότι ανυπομονούσα να συνεργαστώ μαζί του από την αρχή που ανακάλυψα την δουλειά του ως publisher και curatοr, όχι μόνο για τη θεματολογία, αλλά και για την αισθητική του. Ο Luis είναι ένας καλλιτέχνης που θαυμάζω και είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργάζομαι μαζί του. Η έκπληξη ήρθε εκ των υστέρων όταν πληροφορήθηκα και για τους υπόλοιπους καλλιτέχνες που θα έπαιρναν μέρος στην έκθεση, ονόματα όπως ο Bruce Weber και η Nan Goldin, που αποτελούσαν από την αρχή της καριέρας μου πηγή έμπνευσης και θαυμασμού. Το γεγονός ότι συνυπάρχω καλλιτεχνικά μαζί τους στην Pink Exhibition μου δίνει έμπνευση για περισσότερα κλικ! To έργο μου δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την έκθεση τον Οκτώβριο του 2016, και κατά κάποιο τρόπο καταπιάνεται για μία ακόμη φορά με το ανθρώπινο σώμα και τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες του μαζοχισμού μέσα σε ένα ρομαντικό ροζ περιτύλιγμα».

Thomas McCarthy and June Kim, Niko & Anthony, New York, 2016
Bruce Weber, Clarke in Pink, Garden Beach, FL, 2013

Και, το καλύτερο για το τέλος. Δια χειρός Κωστή Φωκά.

Όσοι βρεθείτε στο Παρίσι μέχρι τις 18 Μαρτίου κάντε μία στάση 213 Rue Saint-Honoré για μία ροζ σέξυ έκπληξη. Αξίζει τον κόπο.

"Τον λένε Σπύρο. Είναι σχεδόν 30. Δε θέλει να το παραδεχτεί, αν και γκριζάρουν τα μαλλιά του. Κριός με ωροσκόπο Καρκίνο. Πιστός ονειροπόλος. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Η/Υ στην Πάτρα και μετά έκανε MBΑ γιατί το γούσταρε. Τώρα περνάει το χρόνο του μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Στο Λονδίνο δουλεύει. Την Αθήνα την αγαπάει. Τα καλοκαίρια θα τον βρεις στο Μεγανήσι και στην Κέρκυρα. Αγαπάει να κάνει εκπλήξεις στους άλλους και να γράφει ιστορίες ανθρώπως που του εξάπτουν την περιέργεια. Λατρεύει το μπέικον και το περγαμόντο. Παλιά νόμιζε ότι τα ξέρει όλα. Τώρα ξέρει ότι δε θέλει να τα μάθει όλα. Χαμογελά συνέχεια και σε κοιτάει στα μάτια! Αυτός είμαι εγώ". Σχόλια και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα στο [email protected]