Διήμερο αφιερωμένο στα τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη

06/03/2017
από

Διήμερη εκδήλωση με τίτλο “Γιατί η καθημερινότητα “τσαλακώνει” τα τρανς άτομα;” θα πραγματοποιηθεί στην συμπρωτεύουσα την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαρτίου στο στέκι ΤΑΚΙΜ.

Το διήμερο είναι μία πρωτοβουλία της “Ανοιχτής Πρωτοβουλίας για ένα αυτό-οργανωμένο Thessaloniki Pride” .

Οι διοργανωτές σημειώνουν:

Σήμερα, την εποχή της κρίσης και της συντηρητικοποίησης μεγάλου μέρους της κοινωνίας, ενώ φαινομενικά το κράτος αναγνωρίζει δικαιώματα στα λοατκια+ άτομα (όπως για παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια ή ο αντιρατσιστικός νόμος που περιλαμβάνει το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου), το κοινωνικό στίγμα για τα τρανς άτομα παραμένει.

Η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από το κράτος είναι ζήτημα επιβίωσης για τα άτομα αυτά, χωρίς ιατρικούς όρους και προϋποθέσεις. Δεδομένου ότι η κοινωνική πραγματικότητα απωθεί κάθε τι το διαφορετικό, η έκφραση της ταυτότητας φύλου τους αποτελεί για αυτά τα άτομα αιτία καθημερινής αντιπαράθεσης. Από το οικογενειακό, το σχολικό περιβάλλον, τον εργασιακό, τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο αλλά και τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης τα τρανς άτομα δέχονται καθημερινά αποκλεισμό και απομόνωση, που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε απειλές ή/και βία (ψυχολογική και σωματική).

Πρόγραμμα Διημέρου

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017
Στις 6 μ.μ. προβολή της ταινίας “Boys Don’t Cry
Στις 8 μ.μ. ομιλία-συζήτηση με ομιλήτριες/ές τον Θωμά Διάφα και τη Ραζιήλ Σοέλ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017
Μετά τις 10 μ.μ. “ηλεκ-τρανς PARTY” και drag show με τη Sassy Blondie

ΤΑΚΙΜ
Κατούνη 25, Άνω Λαδάδικα (πλατεία Εμπορίου)

Event στο facebook

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!