Gay kissing, πολιτικά μηνύματα, coming out και γυμνό δεν έπιασαν τόπο στη Σουηδία

Πολλοί είμαστε αυτοί που πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε ότι ένα gay φιλί, ένα coming out, λίγο γυμνό και κανά πολιτικά ορθό μήνυμα πριν από ένα event αποτελεί απλά διαφημιστικό κόλπο. Αυτό φαίνεται πως αποδείχτηκε χθες στη Σουηδία κατά τον διαγωνισμό της “δεύτερης ευκαρίας” για τους συμμετέχοντες στην εθνική επιλογή της Eurovision. Ανάμεσα σε αυτούς και η νικητρια της Eurovision 2012, Loreen, η οποία παρά τα προγνωστικά δεν θα διαγωνιστεί τελικά στον τελικό της Σουηδίας για να εκπροσωπήσει τη χώρα της στο Κίεβο.

Η Loreen με το τραγούδι Statements ούτε λίγο ούτε πολύ έστειλε το πολιτικό της μήνυμα τόσο για την μη αποδοχή της διαφοροποίησης αλλά και το μεταναστευτικό κάτι που φαίνεται να απώθησε τους ψηφοφόρους του διαγωνισμού και την οδήγησαν αρχικά στη δύετερη ευκαιρία του εθνικού τελικού και τελικά την απέκλεισε από τον τελικό. Στη συνέντευξή της στο oikotimes.com είχε προβλέψει πάντως πως χθες το βράδυ θα έλεγε αντίο στη Eurovision με την ερμηνεία της. Πρόσφατα η Loreen είχε κάνει coming out δηλώνοντας bisexual. Ούτε οι De Vet Du κατάφεραν να συγκινήσουν τους τηλεθεατές και τους ψηφοφόρους με τον ημίγυμνο DJ Hunk, ο οποίος τουλάχιστον κυκλοφορεί έτσι εδώ και χρόνια και σίγουρα δεν το έκανε για το διαγωνισμό.

https://www.instagram.com/p/BRLaq2BhulA/?taken-by=oikotimes

Όμοια κατάληξη είχαν και οι Dismissed, νεότευκτοι στη μουσική σκηνή της χώρας, που προσπάθησαν να πείσουν για το LGBT προφίλ τους με ένα φιλί στην επίσημη δεξίωση που δόθηκε στο δημαρχείο του Linköping μια μέρα πριν τη διεξαγωγή της δεύτερης ευκαιρίας.

https://www.instagram.com/p/BRLc9lkBs37/?taken-by=oikotimes

Η βραδιά της δεύτερης ευκαιρίας περιλάμβανε το διαγωνισμό 8 τυχερών από τους ημιτελικούς σε duels. Σύμφωνα με τους διοργανωτές 3 από τα 4 duels ήταν πολύ κοντά στην ψηφοφορία αλλά αναλυτικά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα μετά τις 11/3, οπότε και θα έχει διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Melodifestivalen. Στο μεταξύ τα διαθέσιμα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς τα βλέπετε παρακάτω:

Duel Draw Artist Song Votes Result
I 1 FO&O “Gotta Thing About You” Final
II 2 Lisa Ajax “I Don’t Give A” Final
III 1 Boris René “Her Kiss” Final
IV 1 Anton Hagman “Kiss You Goodbye” Final
I 2 De Vet Du “Road Trip” Out
II 1 Axel Schylström “När ingen ser” Out
III 2 Dismissed “Hearts Align” Out
IV 2 Loreen “Statements” Out

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!