Πολύχρωμοι διαγαλαξιακοί έρωτες στο ‘Mass Effect: Andromeda’

28/02/2017
από

Λίγες μόνο μέρες απομένουν μέχρι το νέο παιχνίδι της EA, Mass Effect: Andromeda να φτάσει στα χέρια των οπαδών των Action RPGs. Η τριλογία της/του Commander Shepard που προηγήθηκε μας άφησε με τις καλύτερες των εντυπώσεων κι η αναμονή για τη νέα διαγαλαξιακή περιπέτεια μας κρατάει πολύ καιρό σε αγωνία.

Mass Effect: Andromeda

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, την εβδομάδα που μας πέρασε, κι ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας του ME Adromeda επιτέλους πλησιάζει, μάθαμε αρκετές λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες του.

Εμείς, όμως, θα μείνουμε σε ό,τι είπε για την ποικιλομορφία και τη συμπεριληπτική εκπροσώπηση κατά την εμπειρία του παιχνιδιού, σε συνέντευξή του στο PC Gamer, o Ian Frazier, προγραμματιστής που συμμετείχε στην ομάδα.

Ομολόγησε, ότι η ομάδα της Bioware έμαθε πολλά από το Dragon Age. Έτσι, σε συνέχεια αυτού, ο στόχος τους για το ME Adromeda ήταν η ποικιλία των σχέσεων που θα μπορεί κανείς να επιλέξει, καθώς θα ξετυλίγεται η ιστορία.

Ως εκ τούτου, προβλέπεται να υπάρχουν επιλογές που να καλύπτουν ένα εύρος σεξουαλικών προσανατολισμών κι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που αυτές οι σχέσεις εκδηλώνονται, χτίζονται κι αναπαρίστανται.

Commander Shepard & Kaidan, Mass Effect 3

O Ian Frazier αναφέρει, ότι μπορεί κανείς να βρει σχεδόν τα πάντα, από μία σχέση τύπου Disney, όπου αναβλύζει από πριγκιπικό ρομαντισμό, μέχρι την απόλυτη εκδήλωση πανσεξουαλισμού (βλ. Iron Bull, Dragon Age), προσθέτοντας:

Υπάρχουν gay romances, bisexual romances κι ούτω καθεξής.

Mass Effect Andromeda

Κι ενώ, οι φήμες κατακλύζουν το internet, κάπου μεταξύ της είδησης, ότι η πρωταγωνίστρια του Game of Thrones, Natalie Dormer, θα δανείσει τη φωνή της σε κεντρική ηρωίδα (σ.σ γεγονός), αλλά και των ‘banging‘ αναφορών για το παιχνίδι, έρχεται ο Aaryn Flynn, διευθυντής προγραμματισμού στη BioWare, να αναζωπυρώσει την κατάσταση:

επιβεβαιώνοντας, ότι το ME Adromeda θα είναι “totally softcore space porn” (σ. σ. η μετάφραση περισσεύει εδώ) .

Mass Effect Andromeda

Μάλιστα, πανηγυρίζοντας μέσω του twitter του, ανέφερε, ότι με βάση το ESRB το ME Andromeda λαμβάνει την κατηγορία Μ (από το Mature, που υποδηλώνει καταλληλότητα για ώριμους ανήλικες 17+ κι ενήλικους).

Αυτό, πρακτικά μεταφράζεται σε σκηνές με γυμνό, αίμα και βία.

Σ’ άλλο twiiter του, μάλιστα, σχολιάζει το γεγονός, ότι τα τελευταία νέα για το ME Adromeda εστιάζουν υπερβολικά στο τεχνικό κομμάτι και λιγότερο στην ιστορία και στους χαρακτήρες.

Έτσι, ζητώντας συγγνώμη για την παράλειψη, υπογράμμισε, ότι το παιχνίδι έχει χαρακτήρες με βάθος, υπέροχη εμπειρία gameplay, ευκαιρίες για ερωτικά romances και πολύ ακόμη υλικό, που απευθύνεται σε Μ+17 κοινό.

Το Mass Effect: Andromeda καταφτάνει τις 23 Μαρτίου στην Ευρώπη σε Xbox One, Playstation 4 & PC (Microsoft Windows).

Ryder, Mass Effect Andromeda

Πηγή: PC Gamer




Δες και αυτό!