Έχοντας πάρει την τελική ευθεία για την απονομή των βραβείων, το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου Πειραιά συνεχίζει με έξι ακόμη διακεκριμένες ταινίες μικρού μήκους. Η τελετή βράβευσης θα γίνει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά στις 21:00.

Οι συμμετοχές της τέταρτης ημέρας:

Mother’s Son


Δημιουργός: Γκρατσιέλλα Ρούσου
Είδος: Μυθοπλασία
Παίζουν: Τάσος Καρύδης, Έλη Κατσαούνη και Γιώργος Σουρμελάκης
Σύνοψη Ταινίας:
Ένας στρατιώτης προσπαθεί να δραπετεύσει από τον πόλεμο της Βοσνίας και καταφεύγει στη παιδική του ηλικία.

Όταν ο λύκος δεν είναι εδώ

Δημιουργοί: Βέρα Χότζογλου και Χριστίνα Δημακογιάννη
Παραγωγή: ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ
Ημερομηνία Προβολής: 24/2/2017
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σύνοψη Ταινίας:
Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη Σαλαμίνα. Εστιάζει στη διαδικασία του ψηφιδωτού και της ζωγραφικής έχοντας ως σκοπό τη δημιουργία μιας εγκατάστασης με θέμα το δάσος. Τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας κλήθηκαν να απαντήσουν τι συμβολίζει για αυτούς το καμένο κι τι το ανθισμένο δάσος. Μέσα από αυτή την ερώτηση αφηγούνται προσωπικές ιστορίες τόσο πριν μπουν στην κοινότητα όσο και κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Μας δίνουν να καταλάβουμε πόσο τους βοηθά και τους εξελίσσει αυτή η διαδικασία.

Ο κλειδαράς

Δημιουργός: Μιλτιάδης Χρηστίδης
Είδος: Κωμωδία
Παίζουν: Γιώργος Αραχωβίτης, Κώστας Νικούλι, Μιχάλης Ἀβρατόγλου
Σύνοψη Ταινίας:
Στην Ελλάδα της κρίσης, ένας κακομοίρης κλειδαράς χωρίς πολλή δουλειά, καλείται να βοηθήσει έναν απρόσμενο πελάτη που χρειάζεται την βοήθειά του, και γρήγορα…
Στολισμένος
Δημιουργός: Κατερίνα Μπακαγιάννη
Είδος: Δράμα
Παίζουν: Ορέστης Ζακυνθινός κ.α.
Σύνοψη Ταινίας:
Το υπαρξιακό αδιέξοδο του Αστυνομικού 19009, όπως αποκαλύπτεται μέσα από τη μοναχική διαδρομή του στη σκηνή της Μητρόπολης.
 Daltonman
Δημιουργός: Κωνσταντίνος Τσιόδουλος
Είδος: Μυθοπλασία
Παίζουν: Στάθης Αποστόλου, Ξανθή Γεωργίου, Αργύρης Γκαγκάνης, Ευγενία Αποστόλου, Γιώργος Κωνσταντέλλος
Σύνοψη Ταινίας:
Ο Daltonman είναι μια ιστορία για τον Κύριο Χ. όπου έχει κληθεί από την Υπηρεσία Χρωμάτων για ανάκριση. Στην αίθουσα αναμονής αντιλαμβάνεται ότι είναι παγιδευμένος. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του; Θα παίξει το παιχνίδι;
Άγγιξέ με
 
Δημιουργός: Γιώργος Τριανταφύλλου
Είδος: Κοινωνική
Παίζουν: Ντίνος Καρύδης, Άννα Φόνσου κ.α.
Το «Άγγιξε με’’ είναι μια σπονδυλωτή ταινία μικρού μήκους που αποτελείται από 4 μικρές ιστορίες, οι οποίες καταλήγουν στο άγγιγμα, που πολλές φορές λέει πολύ περισσότερα από το γραπτό ή τον προφορικό λόγο και που κάθε φορά λέει και κάτι διαφορετικό στην ταινία μας άλλα η αφετηρία είναι πάντα η ίδια «Ο Άνθρωπος’’ χωρίς ταμπέλες και με λιγότερα πρέπει. Ένα άγγιγμα ,που στο ανατρεπτικό φινάλε της ταινίας, γίνεται ένα δυνατό «χαστούκι». Μια τρυφερή και πρωτότυπη σπονδυλωτή ταινία που αγγίζει θέματα όπως η αποξένωση, η μοναξιά και ο ρατσισμός.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στο Harrogate, ένα μαγευτικά παγωμένο αγγλικό κουτσοχώρι στο οποίο και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Εκεί αποφάσισα δύο πράγματα: πως όταν μεγαλώσω θα γίνω συγγραφέας, και πως κάποτε θα αγοράσω ένα λάμα. Το 2003 διήγημά μου βραβεύτηκε από την Κάρμεν Ρουγγέρη, και το 2004 ένα ακόμη διήγημά μου βραβεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Το 2009 εξέδωσα το πρώτο μου δοκίμιο (εκδόσεις Πατάκη) και στη συνέχεια συμμετείχα σε τρεις ποιητικές συλλογές από τις εκδόσεις Μαίανδρος. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών (AEDE) και το Υπουργείο Παιδείας για δοκίμιό μου. Από το 2011 είμαι επίσημο μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης. Άρθρα κοινωνικού περιεχομένου έχω δημοσιεύσει σε διάφορα περιοδικά (Chaoster, Protagon, Lifo) καθώς και σε blogs. Σπουδάζω αγγλική φιλολογία, είμαι ακτιβίστρια, φεμινίστρια, και εκπαιδευόμενη crazy cat lady. Το e-mail μου είναι mic_christina@hotmail.com.