Η Καλιφόρνια απαγορεύει τις μετακινήσεις σε 4 anti-LGBT Πολιτείες με δημόσια δαπάνη

24/02/2017
από

Λίγες εβδομάδες μετά την περιβόητη απαγόρευση Trump για τους μουσουλμάνους, η Πολιτεία της Καλιφόρνια επέβαλε την δική της απαγόρευση.

Με τον νέο νόμο του υπουργείου δικαιοσύνης απαγορεύεται η κρατική χρηματοδότηση κι η κρατική χορηγία, που καλύπτει δαπάνες μετακινήσεων σε πολιτείες που προάγουν νόμους που ενισχύουν τις διακρίσεις.

Σημειώνεται, ότι η εν λόγω νομοθεσία συμφωνεί με τον κώδικα, που αναφέρει, ότι η Καλιφόρνια θα πρέπει να αποφεύγει δράσεις, που υποστηρίζουν ή χρηματοδοτούν διακρίσεις ενάντια σε LGBT άτομα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι δεν θα τοποθετούνται χρήματα από το δημόσιο ταμείο της πολιτείας για να υποστηρίξουν μετακινήσεις σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, που διατηρούν σε ισχύ νόμους, που ενισχύουν ή επιτρέπουν τις διακρίσεις βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας ή έκφρασης φύλου.

Οι τέσσερις πολιτείες που υπονοούνται είναι το Κάνσας, το Μισισίπι, η Βόρεια Καρολίνα και το Τενεσί.

Η αστυνομία, οι υπάλληλοι στον χώρο της υγείας κι οι νομικοί σύμβουλοι εξαιρούνται από την απαγόρευση, αλλά όλες οι άλλες υπηρεσίες, τα τμήματα, τα συμβούλια, οι αρχές κι οι κοινότητες απαγορεύεται να σπαταλούν δημόσια χρήματα για να ταξιδέψουν σ’ αυτές τις τέσσερις πολιτείες.

Ο νόμος αφορά ακόμη και στις μετακινήσεις των φοιτητριών και φοιτητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που ουσιαστικά επηρεάζονται περισσότερο. Αυτό σημαίνει, ότι δεν θα μπορούν πλέον να μετακινούνται με έξοδα της πολιτείας στους 4 αυτούς προορισμούς για συνέδρια, αθλητικούς αγώνες ή άλλες εκδηλώσεις.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Independent: «Η συμπεριληπτικότητα κι η ποικιλομορφία αποτελούν θεμελιώδεις αξίες του δημόσιου Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το οποίο θέλει οι φοιτήτριες κι οι φοιτητές του να συμμετέχουν σ’ ευκαιρίες που ενισχύουν την ακαδημαϊκή τους επιτυχία με νομιμότητα. Το Πανεπιστήμιο θα ενθαρρύνει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να αναζητήσουν αυτές τις ευκαιρίες σε πολιτείες, που το ταξίδι τους εκεί δεν θα απαγορεύεται.

Ο νόμος έχει ήδη οδηγήσει στην ακύρωση των συνομιλιών μεταξύ του UC Berkeley και του Πανεπιστημίου του Κάνσας για το τουρνουά μπάσκετ των αρρένων. Εν τω μεταξύ, ένα ταξίδι για 18 φοιτητές από το UC Davis, το UC Santa Barbara και του Cal State Long Beach για ένα συνέδριο στο Μέμφις επανεξετάζεται, με τους διοργανωτές να αναρωτιούνται, αν πρέπει να αντλήσουν κεφάλαια για τις μετακινήσεις από ιδιωτικά κεφάλαια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Los Angeles Times, μία φοιτήτρια πολιτικών επιστημών, που έδωσε το μικρός της όνομα μόνο, η Keith, δήλωσε την απογοήτευσή της, που δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει ένα συνέδριο, ωστόσο αυτή η απογοήτευση δεν είναι τίποτα μπροστά στην αποφασιστικότητά της να σταθεί ενάντια στους νόμους που ενισχύουν διακρίσεις. Πρόσθεσε ακόμη ότι: “Δεν θέλω καμία χρηματοδότηση από την πολιτεία, τους γονείς ή τους παπούδες μου να πάει σε μία πολιτεία όπως το Τενεσί, που εισάγει διακρίσεις εναντίον τον LGBT ατόμων. Ήταν μία πολύ εύκολη απόφαση” .




Δες και αυτό!