Αυτή είναι η πρώτη ενέργεια του Τραμπ ενάντια στα LGBT+ δικαιώματα

23/02/2017
από

Την πρώτη του απόφαση ενάντια στα LGBT+ δικαιώματα πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ, σχεδόν έναν μήνα μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος πρόκειται να ανακαλέσει τις οδηγίες- ορόσημο που είχαν εκδοθεί με πρωτοβουλία του Ομπάμα και προέτρεπαν τα σχολεία να επιτρέπουν στους τρανς μαθητές να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που επιθυμούν.

Μάλιστα, ο Ομπάμα είχε απειλήσει να παρακρατήσει τη χρηματοδότηση για τα σχολεία που δε θα συμμορφώνονται μ΄αυτές.

Ένα όμως Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο του Τέξας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά των οδηγιών αυτών, με αίτημα να μην εφαρμοστούν σε εθνικό επίπεδο. Η κυβέρνηση Ομπάμα φυσικά άσκησε έφεση.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει την αίτηση έφεσης. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις εγγυήσεις του Λευκού Οίκου τον περασμένο Ιανουάριο, ότι δεν θα προβεί σε κάποια κίνηση ενάντια στα LGBT+ δικαιώματα.

“Ο πρόεδρος Τραμπ είναι αποφασισμένος να προστατεύσει όλους του Αμερικανούς, φυσικά και της LGBT+ κοινότητας“, σημείωνε τότε σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.

“Ο πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει να σέβεται και να υποστηρίζει τα LGBT+ δικαιώματα, όπως ακριβώς έκανε και κατά τη διάρκεια των εκλογών”.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή η Mara Κeisling, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για την Τρανς Ισότητα, σχολίασε στη Huffington Post.

“To βλέπαμε να έρχεται και δεν αποτελεί έκπληξη. Αλλά η διαχείριση του Τραμπ είναι ένα χάος. Τα βάζουν πρώτα με τους ανθρώπους που θεωρούν πιο αδύναμους. Δεν πιστεύω ότι καταλαβαίνουν πόσο δυνατοί είμαστε.”




Δες και αυτό!