Το σύστημα Τραμπ “ξέρασε” τον πιο φανατικό εκφραστή του

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε την εκστρατεία ακροδεξιάς ρητορικής μίσους που εξαπέλυσε προς κάθε κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια ο ανοιχτά γκέι και ελληνικής καταγωγής, Μάιλο Γιαννόπουλος. Με δηλώσεις του την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου σε ραδιοφωνικό σταθμό, ουσιαστικά “ξέπλενε” περιστατικά παιδοφιλίας, με θύμα τον ίδιο στα 14 του χρόνια, αλλά και άλλα περιστατικά στα οποία αναφέρθηκε. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυρίας κυρίως από το συντηρητικό κοινό στο οποίο απευθύνθηκε ο ίδιος τους προηγούμενους μήνες, προκειμένου να προωθήσει την υποψηφιότητα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος ο Γιαννόπουλος θέλησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, με συνέντευξη Τύπου στις 21 Φεβρουαρίου, όπου υποστήριξε ότι έκανε χιούμορ με τον ίδιο του τον εαυτό ως θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από μεγαλύτερους άντρες, ακόμα και καθολικούς ιερείς.

Βεβαίως, εάν ακούσει κανείς το ηχητικό ντοκουμέντο της ραδιοφωνικής εκπομπής θα καταλάβει ότι ο Γιαννόπουλος όχι μόνο θύμα δεν ήταν, αλλά ισχυρίζεται ότι ήταν ο “κυνηγός”, ενώ ο παρουσιαστής της εκπομπής του είπε ότι “συνεχώς σκόνταφτες πάνω σε πού*ς” (you were constantly stumbling upon d*ks). Στη συνέχεια, όταν του είπε ότι πρόκειται για περιστατικά παιδοφιλίας, ο ίδιος θέλησε να το ωραιοποιήσει μιλώντας για συναίνεση, τόσο στη δική του περίπτωση όσο και στις άλλες.

Στη συνέντευξη Τύπου, εκ των υστέρων, ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε λάθος εκφράσεις και ότι ποτέ δεν υποστήριξε την παιδοφιλία και μάλιστα ότι έχει καταγγείλει στο παρελθόν τρία περιστατικά παιδοφιλίας.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, κανείς δεν τον πιστεύει και όλοι τον έχουν ξεγράψει: Ο εκδοτικός του οίκος ακύρωσε τη συνεργασία μαζί του, η συντηρητική ιστοσελίδα με την οποία συνεργαζόταν, το breitbart.com τον εξανάγκασε χθες σε παραίτηση και οι διαλέξεις του σε συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη.

Συμβαίνει η… συναίνεση μεταξύ αντρών ακόμα και σε αυτές τις ηλικίες, υποστήριξε

«Έχουμε φάει κόλλημα με τις υποθέσεις της σεξουαλικής κακοποίησης» αναφέρει ο Γιαννόπουλος στη ραδιοφωνική εκπομπή, συμπληρώνοντας ότι μερικοί έφηβοι είναι αρκετά ώριμοι για να αποφασίσουν εάν θα συναινέσουν ή όχι στην σεξουαλική πράξη. «Σε αυτήν την κατηγορία ατόμων συγκαταλέγομαι και εγώ», αναφέρει, εξηγώντας ότι, στον κόσμο των ομοφυλοφίλων, αυτό είναι σίγουρα πιο συνηθισμένο. Κάποια στιγμή, ο Γιαννόπουλος αναφέρεται και πιο συγκεκριμένα στην πιθανότητα σχέσης ανάμεσα σε έναν 13χρονο και έναν 28χρονο ή 28χρονο, λέγοντας κυνικά ότι «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, με την πλήρη συναίνεση και των δύο πλευρών».

Η έννοια της ηλικίας συναίνεσης είναι τελείως «αυθαίρετη» και «καταπιεστική», εξηγεί, λέγοντας ότι οι άνθρωποι είναι «περίπλοκα, σύνθετα όντα» και για αυτό δεν μπορούν να ισχύουν για όλους οι ίδιοι κανόνες. «Μερικές από τις σχέσεις μεταξύ νεαρών αγοριών και μεγαλύτερων ανδρών, βοηθούν αυτά τα νέα παιδιά να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι, τους παρέχουν ασφάλεια, αγάπη και σιγουριά τη στιγμή που δυσκολεύονται ακόμα και να μιλήσουν στους γονείς τους», συμπληρώνει ο Γιαννόπουλος.

Σε αυτό το σημείο, ο παρουσιαστής προσθέτει, ελαφρώς σοκαρισμένος: «Συγγνώμη, αλλά αυτό μου θυμίζει περιπτώσεις κακοποίησης αγοριών από ιερείς», για να λάβει την εξής… αποστομωτική απάντηση από τον Γιαννόπουλος: «Ξέρεις κάτι; Είμαι ευγνώμων στον πάτερ Μάικλ, γιατί αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχα μάθει να παίρνω τόσο καλή π**α».

Η ανάρτησή του στο facebook μετά το θόρυβο

Ο ίδιος, μετά το ξέσπασμα των αντιδράσεων, απάντησε μέσω Facebook ότι είναι γκέι και πως όταν ήταν παιδί είχε πέσει θύμα κακοποίησης και ο ίδιος.

“Είμαι ένας γκέι άντρας και θύμα παιδικής κακοποίησης. Θα ήθελα να επαναλάβω την απόλυτη αποστροφή μου σε ενήλικες που κακοποιούν σεξουαλικά ανηλίκους. Είμαι τρομοκρατημένος από την παιδεραστία και έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας μου ως δημοσιογράφος για να αποκαλύψω παιδεραστές. Συγκεκριμένα, έχω “αποκαλύψει” τρεις – δηλαδή τρεις παραπάνω από όσους με κρίνουν. Και έχω επανειλημμένα εκφράσει την αποστροφή μου στην παιδεραστία μέσα από τη γραφή μου. Αλλά καταλαβαίνω ότι αυτά τα βίντεο, ακόμη και αν ορισμένα από αυτά έχουν επεξεργαστεί απατηλά, δίνουν μια διαφορετική εικόνα. Εν μέρει φταίω. Η δική μου εμπειρία με έκανε να πιστεύω ό,τι θα μπορούσα να πω ό,τι πιστεύω για αυτό το θέμα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιαννόπουλος.

Ποιος είναι

Η περίπτωσή του Μάιλο μοιάζει με τυχαία ανάμειξη των πλέον ετερόκλητων συστατικών: ανοιχτά ομοφυλόφιλος, καθολικός ως προς το επίσημο θρήσκευμα, φιλο-Ισραηλινός, αλλά και κατά καιρούς αντισημίτης, φροντίζει να υπενθυμίζει ότι η μητέρα του ήταν Εβραία. Φανατικός υποστηρικτής της βιολογικής ανωτερότητας των λευκών οπουδήποτε εκτός από το κρεβάτι του, όπου προτιμά τους Αφροαμερικανούς άντρες, πολέμιος του φεμινισμού και ανελέητος χλευαστής οποιασδήποτε γυναίκας τυχαίνει να μην είναι λευκή και ευπαρουσίαστη, είναι ταυτόχρονα διαπρεπές τρολ του μισογυνισμού και σταυροφόρος εναντίον κάθε είδους πολιτικού ορθολογισμού. Εξυπακούεται, δε, ότι ο Μάιλο υποστηρίζει έντονα, λειτουργώντας πρόθυμα σαν εξαπτέρυγο, τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος υπερηφανεύεται ότι το τρολάρισμα -και μάλιστα σε μια διαβολικά προκλητική, σχεδόν σαρκοβόρα, εκδοχή- είναι το επάγγελμά του. Ενα επάγγελμα, παρεμπιπτόντως, τόσο προσοδοφόρο για τον ίδιο ώστε του επιτρέπει να διάγει βίο σταρ και να απασχολεί περίπου 30 συνεργάτες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι αφοσιωμένοι στο να διατηρούν τη μορφή του διαρκώς στην επικαιρότητα, κυρίως μέσω του τρολαρίσματος.

Ανερυθρίαστα εξομολογείται ότι υπάρχουν αρκετές μεγάλες εταιρείες που τον πληρώνουν αδρά για να φορά τα δικά τους ρούχα και αξεσουάρ, αυτό όμως γίνεται εντελώς ανεπίσημα, καθώς καμία μάρκα δεν θέλει να ταυτίσει το λογότυπό της με το σοβινιστικό, ρατσιστικό φαρμάκι που στάζει η ασταμάτητη γλώσσα του Milo Yiannopoulos. Και από το οποίο δεν γλιτώνουν ούτε οι χορηγοί του. Για παράδειγμα, όταν κάποιος δημοσιογράφος παρατήρησε ότι ο Μάιλο είχε προσέλθει στο ραντεβού για τη συνέντευξη φορώντας αθλητικά υποδήματα αξίας άνω των 1.000 δολαρίων, εκείνος σχολίασε κυνικά ότι «αυτά τα παπούτσια τα φοράω επειδή εκείνοι που θέλω να πηδήξω ξέρουν πόσο κοστίζουν, αλλά δεν έχουν τα λεφτά για να τα αγοράσουν».

«Οι πάντες τρολάρουν τους πάντες και στο τέλος κανείς δεν ξέρει ποιος βγαίνει κερδισμένος», λέει ο Μάιλο περιγράφοντας τη φιλοσοφία ζωής και δράσης του. Και συμπληρώνει ότι «είναι θαυμάσιο που σήμερα ζούμε στην εποχή όπου τα γεγονότα έχουν ξεπεραστεί», εννοώντας ότι η αλήθεια δεν έχει πια καμία αξία μπροστά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, κακόβουλων φημών ή και συκοφαντιών – ακριβώς ό,τι περιλαμβάνει το οπλοστάσιό του ως τρολ.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!