Απλοί καθημερινοί τρόποι για να πολεμήσουμε από εδώ τις πολιτικές του Trump

17/02/2017
από

Ο Πρόεδρος βρίσκεται ήδη στο νέο του γραφείο του και συσκέπτεται με τους συμβούλους του για τον τρόπο, που θα συρρικνώσει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων, των προσφύγων και των LGBT πολιτών της Αμερικής.

Γι’ αυτό, μαζέψαμε απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντικρούσουμε τις πολιτικές του σε καθημερινή βάση.

1. Κάνε μία δωρεά

Ακόμη κι ένα μόνο δολάριο την ημέρα να δίνεται από κάποια/ον μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οργανώσεις, που δίνουν τη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την ορατότητα, καθώς την ίδια στιγμή διακυβεύεται η ίδια η επιβίωσή τους.

2. Χρησιμοποίησε το χιούμορ σου

Σατίρισε τα λόγια, την στάση και το στυλ του Προέδρου και των ακολούθων του. Το γέλιο ανεβάζει το ηθικό! Και μιας κι έχουμε απόκριες είναι η καλύτερη ευκαιρία για σάτιρα.

3. Ενημερώσου

Το να διαβάζεις τα νέα σε τακτική βάση είναι το πιο σημαντικό όλων. Προσπάθησε να διαμορφώνεις σφαιρική άποψη γύρω από τα πράγματα, ώστε να έχεις καλύτερη οπτική οξύνοντας την κριτική σου σκέψη.

4. Διάβασε ένα βιβλίο

Τόσο οι πραγματικές ιστορίες όσο κι οι φανταστικές ιστορίες διευρύνουν την ανθρώπινη εμπειρία και μας ανοίγουν ορίζοντες φωτίζοντας όψεις της πολιτικής και της ιστορίας.

5. Μιλήστε στην τάξη

Βρες την ευκαιρία σε σχετικά μαθήματα, όπως η ιστορία, ή η κοινωνιολογία κι άνοιξε μία συζήτηση στην τάξη με την καθηγήτρια/τη και τις συμμαθήτριες/τες σου. Φέρε στην τάξη ένα απόσπασμα από κάποιο δημοσίευμα. Έτσι, όχι μόνο θα ενημερώσεις την τάξη, αλλά θα μάθεις τι σκέφτονται εκείνες/οι, αλλά κι ο εκάστοτε διδάσκοντας για το θέμα.

6. Συζήτησέ το με την παρέα σου


Μοιράσου την σκέψη και τα συναισθήματά σου με την παρέα σου και δες πώς αισθάνονται. Είναι σημαντικό θα δημιουργούμε ένα κλίμα ενότητας, όταν η επικαιρότητα μας τρομάζει.

7. Πήγαινε σε μία διαμαρτυρία

Αν γίνεται κάπου κοντά σου μία σχετική πορεία ή διαμαρτυρία πήγαινε. Προσπάθησε να πας ακόμη κι αν δεν μείνεις μέχρι το τέλος, ακόμη κι αν είναι μόνο για λίγα λεπτά.

8. Ανέλαβε δράση


Γίνε μέλος σε μία LGBT, τρανς, φεμινιστική ή άλλη οργάνωση που αντιδρά στην πολιτική του Trump. Ξεκίνησε να πηγαίνεις συστηματικά στις συναντήσεις τους και παρέμεινε ενήμερη/ος κι ενεργή/ος.

9. Δημιούργησε anti-Trump υλικό

Χρησιμοποίησε την δημιουργικότητά σου φτιάχνοντας αφίσες, φυλλάδια, αυτοκόλλητα με anti-Trump περιεχόμενο. Φέρε αφίσες σε πορείες, κόλλησε αυτοκόλλητα στη γειτονιά σου ή άφησε μερικά φυλλάδια στο Πανεπιστήμιο. Η διάδοση του μηνύματος ενισχύει τον σκοπό σου.

10. Σβήσε τη ρητορική μίσους

Όπου βλέπεις μηνύματα μίσους είτε είναι σε φυλλάδιο είτε είναι στον πίνακα ανακοινώσεων είτε είναι στον τοίχο, σβήστα. Έτσι, δίνεις ένα καθαρό μήνυμα, ότι η ρητορική του μίσους εδώ δεν περνάει.

11. Κάνε αναφορά

Τα social media διαθέτουν τρόπους για να αναφέρεις σχόλια, posts και μηνύματα με κακοποιητικό λόγο ή ρητορική μίσους. Χρησιμοποίησέ τα.

12. Φρόντισε τον εαυτό σου

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που περνάμε δύσκολα και τέτοιες στιγμές θα έρθουν και στο μέλλον. Προσπάθησε να αφιερώνεις χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου: δες μία ταινία, φτιάξε τα μαλλιά σας, αγόρασε τον αγαπημένο σου καφέ. Κάνε ό,τι σε ευχαριστεί και μην ξεχνάς να αγαπάς το σώμα σου. Η αντίσταση ξεκινάει από το σπίτι μας με ποικίλους τρόπους.

13. Εμψύχωσε τον διπλανό σου

Αν δεις κάποιον ακτιβιστή να πετυχαίνει σε κάτι γιόρτασε μαζί του. Αν δεις κάπου ένα έργο τέχνης με anti-Trump περιεχόμενο διέδωσέ το. Αν βρεις κάποια που γράφει εξαιρετικά Anti-Trump άρθρα ακολούθησέ την στα social media και κάντης μία μικρή δωρεά. Τα μικρά πράγματα είναι εκείνα που μας βοηθούν να προχωρήσουμε.

Πηγή: Advocate.com




Δες και αυτό!