Την ισότητα στον γάμο υποσχέθηκε να καταργήσει η Μαρί Λεπέν, αν κερδίσει τελικά την προεδρία στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές. Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου φαίνεται, μάλιστα, να βρίσκεται αρκετά μπροστά στις δημοσκοπήσεις.

Αν και η παράταξη της Λεπέν διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με μεγάλα αντί-lgbt λόμπι, η ίδια στο παρελθόν έχει κρατήσει μια ασαφή στάση σχετικά με το θέμα, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη των gay συντηρητικών ψηφοφόρων.

Πρόσφατα όμως, η ίδια επιβεβαίωσε τα σχέδια της να θέσει τέλος στους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, μέσω της λίστας που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και περιλαμβάνει τις 144 υποσχέσεις της παράταξης.

Σ΄αυτή λοιπόν τη μακροσκελή λίστα, στη θέση 87, η Λεπέν υπόσχεται να δημιουργήσει μια «βελτιωμένη» φόρμα σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης που θα αντικαταστήσει τον νόμο του 2013, για την ισότητα στον γάμο.

Παράλληλα, η Λεπέν περιγράφει τα σχέδια της για τον περιορισμό των υπηρεσιών γονιμότητας που βοηθούν τα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά.

Σχεδόν ειρωνικά η λίστα καταλήγει με τη φράση, ότι θα επιτρέπεται στον καθένα να βρει τη θέση του στη Γαλλική κοινωνία. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here