5 προορισμοί για να γιορτάσεις τις δικές σου μέρες LGBT καρναβαλιού

Φεβρουάριος, ο μήνας του καρναβαλιού. Τις μέρες αυτές γίνεται το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του «μασκαρέματος». Μία από τις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί και το κέφι έφτανε στο κατακόρυφο προς τιμή του Διόνυσου. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου αν μου πεις ότι θες να πας στην Πάτρα, αλλά εγώ θα σου προτείνω ακόμα καλύτερους προορισμούς για φέτος.

SITGES, ΙΣΠΑΝΙΑ

Γνωστό ως gay resort για το καλοκαίρι, το μέρος ζωντανεύει μέσα στο χειμώνα με το καρναβάλι, προσελκύοντας πάνω από 300,000 τουρίστες από όλο τον κόσμο. Με τα πιο wild parties, η φήμη του μικρού Καταλανικού χωριού έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου. Clubbing, parties και μια σειρά από εκπληκτικά εστιατόρια σε περιμένουν. Και όσο για το τι θα γδυθείς απλά βάλε τι φαντασία σου. Περισσότερα στο: www.gaysitgesguide.com

ΒΕΝΕΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ

Αν νομίζεις ότι το καρναβάλι της Βενετίας δεν είναι προορισμός για το LGBT κοινό κάνεις μεγάλο λάθος. Η πόλη έχει να σου προσφέρει άφθονη διασκέδαση στις περιοχές του San Polo, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Grand Canal, το Dorsoduro στα νότια, το San Marco στα δυτικά. Φοβάσαι μην χαθείς; Join the club καθώς κανείς δεν μπορεί να προσανατολιστεί στο δαιδαλώδες δίκτυο των δρόμων και των καναλιών. Για το βράδυ, στη Βενετία, ο κόσμος πηγαίνει στο νησί Mestre, ή στην Padova μισή ώρα από την πόλη. Και φυσικά μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το Ιταλικό gelato! (σκουπίσου καλά όμως μην παρεξηγηθείς!)

ΝΙΚΑΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ

Πάνω από 1 εκατομμύριο προσελκύει η Γαλλική Ριβιέρα την περίοδο του καρναβαλιού. Συναγωνίζεται άνετα το Ρίο στις παρελάσεις, τα πυροτεχνήματα και τη διασκέδαση. Για την ακρίβεια η Ισαβέλα, η κόρη του Αυτοκράτορα Πέδρο του 1ου της Βραζιλίας, έφερε την ιδέα του καρναβαλιού στη Νίκαια. Ελπίζω να μην μπερδευτείς και πάρεις τη συγκοινωνία και πας στη Νίκαια του Κορυδαλλού μόνο. Η νυχτερινή LGBT ζωή βρίσκεται στην παλιά πόλη, γνωστή και ως Vieux Nice.

ΚΟΛΩΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

24 Φεβρουαρίου τι κάνεις; Παίρνεις το αεροπλανάκι σου και πας στην Κολωνία για το Sexy Party και απολαμβάνεις διάσημους DJs από όλο τον κόσμο στο Bootshaus. Η κεντρική σκηνή και το Black Box, μαζί με το VIP Lounge, έχουν σχεδιαστεί με απίστευτη διακόσμηση ενώ η άρτια υποδομή του σε φώτα και ήχο, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα και ένα μοναδικό πάρτι ενώ άνετα χάνεσαι στον ήχο της μουσικής. Δύο dance floors για το event δεν είναι αρκετά για αυτό υπάρχει και ακόμα μια σκηνή με progressive house μουσική πέριξ του Bootshaus.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Το κράτησα για το τέλος και συμφωνώ μαζί σου. Καρναβάλι χωρίς Ρίο είναι σαν το σπίτι χωρίς μπαλκόνι. Πέντε μέρες το γιορτάζουν εκεί άλλωστε. Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεφαντώνεις. Ειδικά αν βρεθείς στο Gala Gay στη Scala, στο Leblon με το πιο εντυπωσιακό LGBT event. Εξωτικές προσωπικότητες και ακριβές ενδυμασίες είναι το χαρακτηριστικό της βραδιάς ενώ το γεγονός καλύπτεται και τηλεοπτικά (άντε βρε τα έπιασες τα 15 λεπτά δημοσιότητας που σου ανήκουν). Άλλα μέρη για να περάσεις τέλεια στο Ριο είναι η ντίσκο Le Boy. Στη Fundição Progresso, στη Lapa, ή κοντά στο Guanabara Bay, στη Marina da Glória. Υπάρχει βέβαια και το B.I.T.C.H party όπου θα βρεθείς με μοναδικές “barbies” από όλο τον κόσμο. Λαμβάνει χώρα στο θεματικό πάρκο Barra (μην μπερδεύεσαι και συγκεντρώσου) ή στον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της πόλης.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!