Αφιέρωμα σε Prince & George Michael στα φετινά Grammys

10/02/2017
από

Τη χρονιά που μας πέρασε έφυγαν από τη ζωή δύο από τα πιο αγαπημένα μουσικά είδωλα, ο George Michael κι ο Prince, οι οποίοι θα μνημονευτούν στα φετινά Grammys αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι pop stars θα τιμηθούν μ’ ένα αξέχαστο αφιέρωμα στα 59α βραβεία Grammy στο Λος Άντζελες την Κυριακή (12 Φεβρουαρίου), όπως επιβεβαιώνεται από τους διοργανωτές.

Ο George Michael, ο οποίος απεβίωσε την ημέρα των Χριστουγέννων το περασμένο έτος σε ηλικία 53, ήταν δύο φορές νικητής Grammy, ενώ ο Prince, που έφυγε τον περασμένο Απρίλιο στα 57 του, κέρδισε επτά βραβεία κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο Michael είχε κερδίσει το βραβείο για το ‘Album Of The Year’ για το σόλο ντεμπούτο άλμπουμ του “Faith” το 1988. Ο Prince είχε κερδίσει τρία Grammys το 1984 για την καλύτερη ‘Rock Performance by a Duo or Group’, για το καλύτερο ‘Album of Original Score’ και για καλύτερο ‘Rhythm & Blues Song’.

U.S. musician Prince performs at the Hop Farm Festival near Paddock Wood, southern England July 3, 2011. REUTERS/Olivia Harris/File Photo

Μιλώντας για τα αφιερώματα, ο Neil Portnow, Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος της ‘Recording Academy‘, δήλωσε: «Ο George Michael κι ο Prince ήταν ποπ είδωλα, που παρουσίασαν ιδιοφυή σπάνια μουσική και μ’ ένα σπάνιο χάρισμα.

Ενώ ο καθένας τους διέθετε ένα ξεχωριστό στυλ κι ήχο, κι οι δύο λατρεύτηκαν εξίσου από το κοινό σ’ όλο τον κόσμο. Ο θάνατος αυτών των δύο τόσο δημιουργικά καινοτόμων καλλιτεχνών ήταν μια τεράστια απώλεια για τη δημιουργική κοινότητα. Η ‘Recording Academy’ με ταπεινότητα θα αποδώσει φόρο τιμής για την τεράστια κληρονομιά τους στη σκηνή των Grammy.”

Τα Grammys φημίζονται για τα αφιερώματα που διοργανώνουν: Πέρυσι, η Lady Gaga έκανε ένα αφιέρωμα στον David Bowie με ένα ποτ πουρί από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, ενώ το 2012 η Jennifer Hudson έκανε αφιέρωμα σταθμό στην Whitney Houston.

Οι περισσότερες σκηνές θα παρουσιαστούν στα Grammys το βράδυ της Κυριακής. Θα εμφανιστούν η Katy Perry, η Beyoncé, η Demi Lovato, η Lady Gaga, οι Metallica, ο Bruno Mars κι η Carrie Underwood.

Τα βραβεία Grammy θα μεταδοθούν ζωντανά στο CBS την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, στις 20:00 ET / PT 17:00.




Δες και αυτό!