Τον μη υποχρεωτικό χαρακτήρα της Θεματικής Εβδομάδας ζητά η ΟΛΜΕ

08/02/2017
από

Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας ανοίγει η συζήτηση για τις έμφυλες ταυτότητες, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας, η ΟΛΜΕ ζητεί την μετατροπή της σε προαιρετική και τη μείωση της διάρκειας της ενημέρωσης στα σχολεία σε δύο ημέρες.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ζήτησε την απόσυρση του υποχρεωτικού χαρακτήρα της «Θεματικής Εβδομάδας», τονίζοντας οτι προκύπτει η ανάγκη άμεσης έκδοσης διευκρινιστικής εγκυκλίου σχετικά με την προαιρετική-πιλοτική εφαρμογή της για φέτος.

Όπως είπε στο «protothema.gr» ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος: «Ζητάμε να εκδοθεί άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιος με την οποία θα παρέχονται οδηγίες προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε οι σύλλογοι διδασκόντων να εκτιμήσουν και να επιλέξουν τα θέματα που έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν, τη διαδικασία και τη χρονική διάρκεια αυτών των δράσεων».

Παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο υπουργός Παιδείας εμμένει στη θέση του για τη θεματική εβδομάδα, παρατείνοντας μάλιστα την προθεσμία υποβολής σχεδίων στους Σχολικούς Συμβούλους Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων έως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Το Δ.Σ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας ανακοίνωσε ότι “καλύπτει συνδικαλιστικά απ’ τους συλλόγους διδασκόντων όσους συναδέλφους και συναδέλφισσες δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στην υλοποίηση αυτών των δράσεων κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά”.




Δες και αυτό!