Γιατί η Ρόουζ άφησε τον Τζακ να πεθάνει; Ο Cameron απαντά

01/02/2017
από

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης James Cameron σε πρόσφατη συνέντευξή του λύνει το μυστήριο για τον τραγικό θάνατο του Τζακ και την γαϊδουριά της Ρόουζ στον Τιτανικό.

Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί η Ρόουζ δεν έκανε λίγο πιο κει για να ανέβει κι ο Τζακ στη σχεδία; Γιατί τον άφησε μέσα στα παγωμένα νερά να χάσει στις αισθήσεις του από το κρύο και να πνιγεί στη μέση του Ωκεανού;

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Marlow Stern, ο Cameron βάζει τα γέλια και απαντά:

Πρέπει να μιλήσουμε και γι’ αυτό έτσι; Κοίτα είναι πολύ πολύ απλό: Αν διαβάσεις την σελίδα 147 του σεναρίου γράφει: “Ο Τζακ κατεβαίνει από την σχεδία και δίνει τη θέση του στην Ρόουζ για να μπορέσει να επιβιώσει”.

Είναι τόσο απλό. Μπορείς να κάνεις όποια μετά-ανάλυση θέλεις, όπως προσπάθησαν οι Mythbusters, σωστά; Ωραία, πάμε να δούμε τι μας λένε αυτοί: Είσαι ο Τζακ κι επιπλέεις στα παγωμένα νερά στους -2 βαθμούς κι ο εγκέφαλός σου αρχίζει να παθαίνει υποθερμία. Στο Mythbusters προτείνεται η λύση να βγάλεις το σωσίβιο, να βγάλεις και το σωσίβιο της Ρόουζ, να κολυμπήσεις κάτω από την σχεδία, να στερεώσεις τη σχεδία κάπου δένοντάς την , ώστε να μην αναποδογυρίσει, κάτι που θα σου πάρει 5-10 λεπτά μέχρι να το κάνεις στους -2 βαθμούς υπενθυμίζουμε, οπότε μέχρι να το κάνεις όλο αυτό θα έχεις ήδη πεθάνει.

Δεν γίνεται. Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να κρατήσει το σώμα του έξω από το νερό για όσο περισσότερη ώρα μπορούσε, μέχρι να τους μάζευε μία βάρκα ελπίζοντας ότι θα παρέμενε ζωντανός. Τα παιδιά από το Mythbusters έχουν πλάκα και μ’ αρέσει αυτό που κάνουν, αλλά λένε όλο βλακείες.”

Πηγή: Marlow Stern, TheDailyBeast.com




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!