Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας ζητά την ανάκληση των θεματικών εβδομάδων

27/01/2017
από

Την ανάκληση των θεματικών εβδομάδων στα Γυμνάσια ζητούν οι εκπαιδευτικοί από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας. Την επιστολή υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Θειακούλης Παναγιώτης.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία τους είναι για άλλη μία φορά η θεματική για τις έμφυλες ταυτότητες, αν και στην ανακοίνωσή τους φαίνεται να βάλλονται στο σύνολο μίας σειράς αποφάσεων του Υπουργείου.

Στην ανακοίνωση καταγράφεται μία σειρά ερωτημάτων, αμφιβολιών, φόβων, ανησυχιών και αμφισβητήσεων σχετικά με το περιεχόμενο της θεματικής, αναφορικά με την επιστημονική βάση και τη νομιμοποίησή της, ενώ χαρακτηρίζουν το εγχείρημα “πείραμα” σε βάρος των παιδιών.

Όσο για τον τελευταίο άξονα «έμφυλες ταυτότητες» Ανακύπτει λοιπόν ένα πλήθος ερωτημάτων : Αλήθεια, πάνω σε ποια έγκυρη επιστημονική βάση κινούνται αυτές οι πρωτοβουλίες; Από πότε μια θεωρία περί διαφοράς μεταξύ βιολογικού και κοινωνικού φύλου είναι ευρύτερα επιστημονικά αποδεδειγμένη ώστε να τη διδάσκεται ο ανήλικος μαθητής; Πού είναι οι αρμόδιοι επιστήμονες, παιδοψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.λ.π. να πιστοποιήσουν τον τρόπο, το περιεχόμενο και τη διαδικασία;

Ποιοι θα τα διδάξουν αυτά και με ποια κριτήρια στα παιδιά; Τι είδους πειράματα είναι αυτά σε βάρος ανήλικων μαθητών; Νομιμοποιείται η εκπαιδευτική κοινότητα να αποδομεί τις «έμφυλες ταυτότητες» και με τι θα τις αντικαταστήσει; Με «διεμφυλικές»; Γιατί κι αυτό το προβλέπει η Εγκύκλιος…. τουλάχιστον για γονείς και εκπαιδευτικούς: Να ενημερωθούν δηλαδή για «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην κοινωνία και στο σχολείο»!!! (σελ.3 της Εγκυκλίου). Ρωτήθηκαν έγκυροι γιατροί και επιστήμονες ποιες συνέπειες θα έχει μια τέτοια δράση «αποδόμησης» στις ψυχές και στη μετέπειτα συναισθηματική πορεία των παιδιών;

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!