Μαγειρεύοντας με τον Χάρη: Ρολάκια κοτόπουλου με φέτα, λιαστή τομάτα & ελιές

Μπορείς να τα συνοδεύσεις με ζυμαρικά, πατάτες, πουρέ ή βραστά λαχανικά.

Οι φίλοι σου θα ξετρελαθούν!

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος ή μπούτι.
  • 300 γρμ περίπου φέτα
  • 2-3 κ. σ. Λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
  • 4-5 κ. σ. Ελιές ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Πώς να το φτιάξεις;

Σε μια επιφάνεια άπλωσε μεμβράνη και πάνω τοποθέτησε τα φιλέτα. Τώρα πρέπει να τα κοπανίσεις με ένα βαρύ σκεύος για να τα πλατύνεις.

Σ’ ένα μπολ ανακάτεψε τη φέτα, τη λιαστή ντομάτα, την ελιά και πρόσθεσε αλατοπίπερο. Με την βοήθεια της μεμβράνης τύλιξε σαν καραμέλα το κοτόπουλο γυρνώντας της άκρες σφιχτά.

Βάλ’ το στη κατάψυξη για 30 λεπτά να σφίξει.

Στην συνέχεια το ξεδιπλώνεις προσεκτικά σε λαδωμένο πυρέξ και το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο. Ψήνεις για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ξεσκεπάζεις και συνεχίζεις το ψήσιμο για αλλά 20 λεπτά.

Έτοιμο!

Χάρης Αλεξανδρής

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, πολλές φορές ακόμη και στον ύπνο μου.
Όταν ήμουν δεκάξι ήξερα ότι ήθελα πλέον να γίνω μάγειρας.
Μετά τις σπουδές μου, ακολούθησαν συνεργασίες με πολύ μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Πλέον παρέχω υπηρεσίες private chef και τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με το food blogging (charisalexandres.com)




Δες και αυτό!