Μεγάλη LGBT πορεία ετοιμάζεται κατά τη διάρκεια του D.C. Pride weekend

26/01/2017
από

Μεγάλη LGBT πορεία ετοιμάζεται στην Washington κατά τη διάρκεια του D.C. Pride weekend.

Μετά από την πορεία των γυναικών του προηγούμενου σαββατοκύριακου, ένας gay ακτιβιστής εμπνεύστηκε κι ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να γίνει μία μαζική LGBT πορεία στην Washington στις 11 Ιουνίου.

Ο David Bruinooge, 42 ετών από το Brooklyn της Νέας Υόρκης έκανε τη δημοσίευση μέσω του Facebook και δημιούργησε μία σελίδα για το event, όπου μπορούμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Καλούμε υποστηρικτές, φίλους, οικογένειες που μένουν στην Washington να συμμετάσχουν στο Pride weekend 2017, που θα γίνει 8-11 Ιουνίου για να ακουστεί η φωνή μας δυνατά.

Στόχος είναι η μαζική συμμετοχή του κόσμου, ώστε η elite της Washington να πάρει ένα δυνατό μήνυμα, ότι τα LGBTQ δικαιώματα δεν υπονομεύονται.

Παρακολούθησα την πορεία των γυναικών στην τηλεόραση κι ήμουν πολύ περήφανος γι’ αυτό που έβλεπα να πετυχαίνουν οι γυναίκες ενωμένες, μου ο δυναμισμός με τον οποίο κατέβηκαν στον δρόμο για να ακουστεί η φωνή τους, μου έδωσε μεγάλη έμπνευση“, δήλωσε ο Brulnooge στην Washington Blade. “Οπότε ως ανοιχτά gay άνδρας σκέφτηκα, ότι η gay κοινότητα θα πρέπει να οργανώσει κάτι αντίστοιχο.”

Ο Ryan Bos, διευθυντής του Capital Pride Alliance έχει έρθει σε επαφή με τον Bruinooge κι αναμένεται να εργαστούν από κοινού, ώστε να συμπεριλάβουν την πορεία στην επίσημη διοργάνωση των Capital Pride events.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις κι αν όλα πάνε καλά, ραντεβού στις 11 Ιουνίου στην Washington.

Η τελευταία LGBT πορεία διαμαρτυρίας στην Washington ήταν το Μάρτιο του 2009, την παγκόσμια ημέρα ισότητας για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων για τα LGBTQ άτομα απέναντι στο νόμο σε 50 πολιτείες. Σήμερα, μόνο 5 από αυτές έχουν θεσπίσει την ισότητα στο γάμο.




Δες και αυτό!