Προκλητικά ομοφοβική η αγόρευση του αμετανόητου Πλεύρη

25/01/2017
από

Σε προκλητικά ομοφοβική αγόρευση προσπάθησε να μετατρέψει την εξέταση των μαρτύρων ο κ. Πλεύρης χθες στο ποινικό δικαστήριο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου κλήθηκε ως κατηγορούμενος μετά από την αγωγή, που του είχε κάνει προ ημερών η ακτιβίστρια κ. Γκίλμπετ. Στην εκδίκαση της αγωγής ο κ. Πλεύρης εμφανίστηκε αμετακίνητος κι αμετανόητος, παρόλο που την προηγούμενη μέρα είχε ζητήσει συγγνώμη από την κ. Γκίλμπερτ, η οποία φυσικά δεν έγινε δεχτή.

Μερικές από τις φράσεις, που είπε ο κ. Πλεύρης προκαλώντας ομολογουμένως την αντίδραση της έδρας είναι οι ακόλουθες:

«Άμα είναι ομαλοί οι ομοφυλόφιλοι όταν κάνουν, τρόπος του λέγειν, έρωτα, τότε οι ετεροφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο», είπε ο κ. Πλεύρης και συνέχισε…
«Ο κόσμος δεν λέει ομοερωτικά, λέει πούστικα» και συνέχισε… «έρχονται οι ομοφυλόφιλοι τώρα να μας δικάσουν; Ποιος θέλει το παιδί του να είναι ομοφυλόφιλος;»

Ο κ. Πλεύρης δεν δίστασε να στρέψει τα πυρά του, για ακόμη μία φορά, απευθείας πάνω στην κ. Γκίλμπερτ, χαρακτηρίζοντάς την “ψυχανώμαλο και γενετησίως διεστραμμένο πρόσωπο”, (επειδή υπερασπίζεται τις λεσβίες).

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα κατηγορίας Παναγιώτη Δημητρά, εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, παλιό μέλος του οποίου είναι η κ. Γκίλμπερτ, συνέχισε ακόμη πιο προκλητικά: «Δεν σέβεται τη γυναικεία φύση, άρα δεν σέβεται την αλήθεια, είναι η γνώμη μου».

Ο κ. Δημητράς ανταπάντησε: «Είναι εξύβριση, δεν είναι γνώμη».


Όπως σημειώνει, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Πλεύρης, εν είδει τεκμηρίωσης, επιχείρησε να παραθέσει βιβλιογραφία, κυρίως από τα δικά του ομοφοβικά πονήματα, επικαλέστηκε ακόμα και τον Σωκράτη και χρησιμοποίησε τα ίδια ομοφοβικά επιχειρήματα και την ίδια φρασεολογία για τα οποία καταδικάστηκε στο ποινικό δικαστήριο, στην πρώτη γνωστή υπόθεση καταδίκης για ομοφοβικό λόγο στην Ελλάδα.

Ο δε μάρτυρας υπεράσπισης (απόστρατος αξιωματικός του στρατού και παλιός φίλος του κ. Πλεύρη κατέθεσε, ότι οι υποψήφιοι προς στράτευση «δεν κατατάσσονται λόγω της ιδιορρυθμίας που είχαν από τα σπίτια τους. Θεωρούνται ανίκανοι προς στράτευση» και ισχυρίστηκε, ότι στα βιβλία του ο κ. Πλεύρης δεν στρέφεται κατά προσώπων, αλλά κατά των πράξεών τους.

«Σε ποια πράξη της ενάγουσας αναφέρθηκε ο κ. Πλεύρης; Ποια είναι η πράξη; Ποιος ο στόχος; Ότι ήταν ομοφυλόφιλη. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη πράξη;», τον ρώτησε εύστοχα ο συνήγορος της ενάγουσας, Χρήστος Γραμματίδης.

«Στις πράξεις, που κάνουν οι ομοφυλόφιλοι», απάντησε ο μάρτυρας, που έδειξε να αιφνιδιάζεται, κι ο συνήγορος της κ. Γκίλμπερτ επισήμανε: «Δεν ενδιαφέρουν το δικαστήριο οι προσωπικές απόψεις του κατηγορούμενου, δεν δικάζεται για τις απόψεις του για την ομοφυλοφιλία, αλλά για συγκεκριμένη πράξη εξύβρισης».

Η απόφαση αναμένεται να βγει σε μερικούς μήνες.

Πηγή: www.efsyn.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!