Το νέο τραγούδι του Troye Sivan μας μιλά για τον Παράδεισο

20/01/2017
από

Το νέο κομμάτι του Troye Sivan Heaven μας θυμίζει τους αγώνες για την διεκδίκηση της ισότητας.

Πώς θα πάω στον Παράδεισο, χωρίς να χάσω κανένα κομμάτι μου
Πώς θα πάω στον Παράδεισο, χωρίς να αλλάξω κανένα κομμάτι μου

Το video σκηνοθετεί ο Luke Gilford, όπου όσο ο τραγουδιστής Aussie αγκαλιάζει έναν άγνωστο άνδρα, προβάλλονται πρόσωπα και ιστορικές εικόνες από τον αγώνα διεκδίκησης των LGBT δικαιωμάτων, όπως ο Harvey Milk, σκηνές από παρελάσεις υπερηφάνειας και πορείες διαμαρτυρίας για την ισότητα στο γάμο.

Αναφερόμενος στο κομμάτι εξηγεί: “Όταν αρχικά συνειδητοποίησα, ότι μάλλον είμαι gay, έπρεπε να θέσω στον εαυτό μου όλες αυτές τις ερωτήσεις, αυτές τις τρομακτικές ερωτήσεις, όπως: Θα βρω κάποιον σύντροφο; Θα καταφέρω να δημιουργήσω οικογένεια; Αν υπάρχει θεός, με μισεί; Με τα χρόνια άρχισα να χτίζω την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση προς τον gay εαυτό μου. Κατέληξα στη σκέψη, ότι αν τελικά υπάρχει ένας Παράδεισος, που δεν μπορώ να είμαι μέρος του, τότε μάλλον δεν τον θέλω.

Το βίντεο κυκλοφόρησε τη ημέρα της ορκωμοσία του Donald Trump, καθόλου τυχαία. Ο Troye ήθελε να δώσει μία σπίθα ελπίδας την ημέρα αυτή, δεδομένων των θέσεων της κυβέρνησης σχετικά με τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας.

Το Νοέμβριο, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών με τη νίκη του Trump, ο τραγουδιστής έκανε μέσω του tweeter το εξής μήνυμα: “Η μάχη για επιβίωση, όπως πολύ καλά την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα συνεχίζεται. Σας αγαπώ”




Δες και αυτό!