Σεραφείμ για gay: “Δυστυχή και τραγικά πρόσωπα που μιμούνται το έτερον φύλο”

20/01/2017
από

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, έστειλε ο μητροπολίτης Σεραφείμ, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας προπαγανδίζει τη διαστροφή και τη στρέβλωση της ανθρώπινης σεξουαλικότητος

Στο κείμενό του ο Σεραφείμ «αφορίζει» – όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν – την ομοφυλοφιλία. Αφορμή για τον καινούριο «εξάψαλμό» του αποτέλεσε μία εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που εστάλη προ ημερών στα γυμνάσια. Είχε θέμα τη διοργάνωση θεματικής εβδομάδας για ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Εμφύλων Ταυτοτήτων. Αλλά αυτό που ξεσήκωσε τον Σεραφείμ ήταν η ενότητα που αναφέρεται στην ομοφοβία και την τρανφοβία στην κοινωνία και το σχολείο.

Με την επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο μητροπολίτης Πειραιώς ζητάει την απόσυρση της εγκυκλίου για να «αποσοβήσει το επικείμενο ανοσιούργημα». Ο Σεραφείμ στο κείμενό του ακολουθεί τη γνώριμη γραμμή των «σκληρών» διατυπώσεων. Λέει πως η ενότητα «Έμφυλες ταυτότητες και η δι αυτής επιδιωκόμενη στοχοθεσία αλλοτριώσεως της οντολογίας και φυσιολογίας των εφήβων εισάγεται διά πρώτην φορά στην εκπαιδευτική διαδικασία» χωρίς τη γνώμη γονέων και κηδεμόνων. Και προσθέτει ότι «η μεθοδευμένη διαφήμιση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας εις αιώρους και ευαισθήτους εφήβους αποτελεί – και εκζητώ την υμετέραν συγγνώμην διά τον βαρύν όρον – “έγκλημα καθοσιώσεως”».

Σημειώνει ακόμη πως μετά τη θεσμοθέτηση της ψυχοπαθολογίας της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας με τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβιώσεως των λεγόμενων ομοφυλοφίλων «που αποτελούν δυστυχή και τραγικά πρόσωπα, τα οποία ατέχνως και αντιανθρωπίνως μιμούνται το έτερον φύλο, ως εννόμου αγαθού, ήλθεν η Υμετέρα Εγκύκλιος διά να προπαγανδίσει την διαστροφή και την στρέβλωση της ανθρώπινης σεξουαλικότητος».




Δες και αυτό!