Τα LGBT άτομα μπορούν να συνταχθούν μαζί μας, αρκεί να συμπεριφέρονται καταλλήλως

20/01/2017
από

Ανοιχτή πρόσκληση απηύθηναν οι Ένοπλες Δυνάμεις των Φιλιππίνων προς την LGBT κοινότητα με την προϋπόθεση να “συμπεριφέρονται καταλλήλως”.

Οι ένοπλες Δυνάμεις των Φιλιππίνων (AFP) επιδιώκουν μία προσπάθεια να στρατολογήσουν νέες και νέους στρατιώτες και καλωσορίζουν LGBT άτομα να δηλώσουν συμμετοχή με προϋποθέσεις.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, ότι χρειάζεται να συμπεριφέρονται και για δρουν με αξιοπρέπεια”.

Σύμφωνα με το ABS-CBN news, ο στρατός ελπίζει, ότι θα μπορέσει να έχει 10.000 συμμετοχές αυτό το χρόνο και υπόσχεται, ότι δεν θα σημειωθεί καμία διάκριση βάσει της ταυτότητας φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ο υπεύθυνος δημόσιας πολιτικής του AFP Colonel Edgard Arevalo, σημειώνει: “Μας ρωτούσαν αν θα συμπεριλαμβάνουμε μέλη της LGBT κοινότητας, ή αν θα υπάρχει κάποιου είδους διάκριση. Η απάντηση είναι όχι, δεν θα υπάρχει διάκριση. Οι ένοπλες δυνάμεις των Φιλιππίνων δεν θα διαπράξουν καμία διάκριση εναντίον των LGBT ατόμων. Παρακαλώ, ελεύθερα και χωρίς φόβο κάντε αίτηση.

Ωστόσο, συνεχίζει ο κ. Arevalo στην δήλωσή του “Έχουμε, όμως να κάνουμε μία σύσταση: Από τη στιγμή, που οι υποψήφιοι θα στείλουν αίτηση και θα γίνουν δεχτοί στις ένοπλες δυνάμεις των Φιλιππίνων, οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε, ότι χρειάζεται να συμπεριφέρονται και για δρουν με αξιοπρέπεια και να φορούν την στρατιωτική στολή με φροντίδα και σεβασμό. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι μία ένστολη υπηρεσία και ένα ευγενές επάγγελμα.”

Ο κ. Arevalo πρόσθεσε ακόμη, ότι υπάρχουν προβλέψεις από το νόμο, που αφορούν στην λειτουργία του στρατού, οι οποίες είναι καίριες για την εύρυθμη λειτουργία του σώματος και την στρατιωτική πειθαρχία.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι από τη στιγμή, που κάποιο άτομο κάνει αίτηση, περάσει τις εξετάσεις, και την αξιολόγηση, τότε είναι καλοδεχούμενο να ενταχθεί στο σώμα, ανεξαρτήτως από το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

Ο ίδιος εκφράζει την πίστη του, ότι η ένταξη ατόμων από την LGBT κοινότητα θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό ατού για τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά για μία ακόμη φορά προειδοποιεί, ότι η στρατιωτική πειθαρχία είναι απαραίτητη βάσει των άρθρων πολέμου.

Να σημειώσουμε, ότι ο κ. Arevalo δεν προχώρησε σε κάποια εξήγηση αναφορικά με το, γιατί ο ίδιος επισημαίνει τόσο έντονα την συμπεριφορά των LGBT υποψηφίων.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!